0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Végleges a cesenai Nemzetközi Spárganapok programja

Október 16-18-án rendezik Cesenában, a megújult kiállítási területen a kizárólag a spárgatermesztésnek szentelt kiállítást, tanácskozást és bemutatót, a Nemzetközi Spárganapokat. Az eseményhez kerekasztal-beszélgetések, nemzetközi tanácskozás és a vezető olasz spárgatermesztőkhöz vezetett látogatások kapcsolódnak.

A tanácskozásokat a kiállítás első két napján rendezik, a harmadik napon lesznek a technikai bemutatók. Elsőként a spárgatermesztés nemzetközi helyzetét és fejlődési lehetőségeit járják körül. Kínai előadók beszélnek a friss és feldolgozott spárga piaci lehetőségeiről, valamint a legújabb kínai termesztési módszerekről. Peruból érkezett előadó a spárga élettanáról, öntözéséről és tápanyag-ellátásáról tart beszámolót. A rendezvény francia társszervezője olyan új termesztési módszerekről számol be, amelyek segítenek minimalizálni a kiesést és stabilizálni a piacot.

Október 16-a délutánján a hangsúly Európára tevődik át a következő kerekasztal-beszélgetésen, ahol ugyancsak szó lesz új módszerekről, az öntözésről, valamint az európai pénzügyi, támogatási lehetőségekről.

Október 17-én délelőtt német és olasz előadók mutatják be hazájuk termesztési, gépesítési gyakorlatát. Szó esik majd Mexikó spárgatermesztéséről, a spárgabetegségekről, a növényvédő szerek kimosódásáról a tábláról elfolyó vízben, továbbá az Olaszországban bevetett baktériumokról.

Végül az utolsó kerekasztalt a piaci helyzet elemzésének szentelik: elemzik a hagyományos, a bio- és a biodinamikus spárga piacát, az európai és az olasz fogyasztási szokásokat.

Az előadásokat minden vásárlátogató ingyen hallgathatja meg. További információ: www.asparagusdays.com.

Forrás: fruitecom.it/magyarmezogazdasag.hu