0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Groot Groen Plus 2018: a jövőnk a fákon múlik

Megnyitott a Groot Groen Plus díszfaiskolai szakvásár a hollandiai Zundertben. Az esemény fő mondanivalója: jövő csak zöldben képzelhető el, ültessünk minél több fát, cserjét a kertekbe és a közterületekre.

Reiner van der Berg klimatológus a sajtótalálkozón hangsúlyozta, hogy a mostani klímaváltozást kizárólag az emberiség idézte elő, és az is állíthatja meg.

A széndioxid-mérleg kiegyensúlyozásában kizárólag a zöld növények segíthetnek, ezért kell minél több nagy lombfelületet adó fát és cserjét ültetni a közterületekre és kertekbe.

A kibocsátás-csökkentés pedig a zöldenergiák minél szélesebb körű elterjedésével, még több nap- és szélerőmű, elektromos járművek üzembe állításával érhető el, amit az országok kormányainak kell elősegíteniük. Fontos az ifjúság érzékenyítése is, ezért több stand is nekik szól a kiállításon, ahova iskolai csoportokat is szerveztek.

A kiállítók is ebben a szellemben állították össze standjainkat és üzeneteiket.

Kiosztották a Holland Királyi Kertészeti Társaság kísérleteiben legjobban szereplő növényújdonságok díjait is. Az arany minősítést a Cornus kousa Pevé Sammy somfajta kapta, amit a Piet Vergeldt kertészet nevezett a versenybe. A növény különlegessége bíborvörös őszi lombszíne és erőteljes növekedése.

A kiállítás péntek késő délutánig tart nyitva. A Magyar Díszkertészek Szövetségének és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összefogásában 27 magyar szakember látogatott el a kiállításra, de többen önállóan is eljöttek.

Az eseményről részletesen a Kertészet és Szőlészetben számolunk be.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu