0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Trónok harca: jönnek a Mások és a whiskyre esküsznek

Nem igazán lehet már tovább fokozni a Trónok harca őrületet, úgyhogy amíg várunk a befejező évadra, jobb híján „Trónok harcás” termékekkel csillapítjuk türelmetlenségünket. Ezúttal a Johnnie Walker a „Mások” ízléséhez igazított whiskyvel rukkolt elő.

A nagy sikerű fantasy sorozatban, a Trónok harca rettegett főellenségei a Mások – angolul ezen természetfeletti humanoid lények neve: White Walkers. Nevük szinte megköveteli, hogy a Johnnie Walker a fagyos Észak és az Éjkirály tiszteletére készítsen limitált szériás italkülönlegességet.

A Diageo brit italgyártó össze is állt az HBO-val, hogy megalkossák a Trónok harca whiskyt.

Az új sinlge malt Scotch októberben debütál, a 750 milliliteres üveg ára várhatóan 36 dollár lesz .

Az HBO kereskedelmi igazgatója Jeff Peters elmondta:

„Biztosak vagyunk abban, hogy a Johnnie Walker a sorozathoz méltó különlegességet alkot, melyet a Trónok harca kedvelői szívesen fognak fogyasztani az utolsó évad előtt, sőt azon túl is.”

Egyedi megjelenés és íz

George Harper whisky-specialista alkotta az új italt, alapanyagként a Cardhu és Clynelish szeszfőzdékből származó sinlge maltokat használt. E két cég egyébként Skócia legészakibb szeszfőzdéi. A szakember elmondta:

„A Clynelish whiskyet a hosszú skót tél érlelte, ahogy az Éjjeli Őrség katonáit is a fagyos észak erősítette meg.”

Az ital megjelenését a Mások, azaz a White Walkerek, egész pontosan az Éjkirály ihlette, mely a sorozat legrejtélyesebb és legfélelmetesebb karaktere.

Az üveg jeges, fehér és kék színei a fagyos Északot hivatottak jelképezni, ám az igazi különlegessége a Johnnie Walker ikonikus emblémája: a sétáló ember ezúttal az Éjkirály páncélját viseli.

Hőre érzékeny tintát is használtak a címke megalkotásakor. Ha az üveg megfelelő hőmérsékletre hűl le, a címként megjelenik a híres mondat: Winter is Here (Itt a tél).

Mivel a két cég között hosszútávú együttműködés született, februárban várhatjuk a „Trónok harca” tematikájú whiskykollekció érkezését. A hírek szerint 9 és 12 éves whiskyk is helyet kapnak majd ebben a gyűjteményben, melyek egyes darabjai a a vastrónért küzdő 8 westerosi nemesi ház hangulatát fogják megidézni.

Forrás: esmmagazine.com