Back to top

DeLaval VMS™ V300 új, automatikus fejőrendszer

Az új DeLaval VMS™ V300 fejőrobot használatával a tejtermelés még személyesebbé, pontosabbá és gazdaságosabbá válik. A rendszer lehetővé teszi, hogy minden egyes telepet, gazdálkodót, tehenet, sőt tőgybimbót egyedileg tudjunk kezelni, valamint személyre tudjuk szabni a műveleteket az egyedi igények alapján.

Célunk, hogy jobb körülményeket teremtsünk a gazdák, a dolgozók, a tehenek, a gazdaságok és a családok számára. A DeLaval VMS™ V300 rendszer az alábbi új technológiákat tartalmazza:

DeLaval InSight™ Kamerarendszer

 • 99.8% Felhelyezési arány
 • 99% Tőgyfertőtlenítés találati arány
 • 10%-kal nagyobb teljesítmény
 • Akár 50%-kal gyorsabb felhelyezési idő 
 • Nem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása

A DeLaval InSight™ technológia az eddigi legfejlettebb TOF kamerát, hardvert és képfeldolgozó szoftvert tartalmazza, így a kar sokkal gyorsabban, finomabban, pontosabban és hatékonyabban végzi az előkészítés, fejés és utófertőtlenítés műveleteit, mint bármikor ezelőtt.

A DeLaval InSight™ minden egyes fejésnél felméri és megtanulja minden egyes tehén tőgyalakulását és tőgybimbó elhelyezkedését, így már a tehén legelső robotba lépésekor sem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása, a rendszer magától elvégzi azt. Ennek köszönhetően a tehenek nyugodtabbak az állásban és jelentős munkaidő megtakarítás érhető el.

DeLaval PureFlow™ Komplett tőgyelőkészítés

 • Naponta több, mint 3500 kg tej
 • VALÓDI tőgynegyed fejés 4 ICAR minősített tejmérővel
 • Nincs elvesztegetett kiváló minőségű tej
 • Kiváló higiénia

A DeLaval PureFlow™ rendszer nemcsak tisztítja a tőgybimbókat, hanem komplett előkészítést végez. Az átlátszó előkészítő kehelyben figyelemmel kísérhetők a folyamatok: minden egyes tőgybimbó tisztítása, stimulálása és előfejése a lehető legjobb tejleadási teljesítmény eléréséhez.

Az előfejt tejet és a tisztításhoz használt vizet teljesen elkülönítve kezeli, az nem érintkezhet a tartályba fejt tejjel. Tisztítószer használatára is lehetőség van a kehelyben, amely hozzájárul a lehető legnagyobb fokú tisztasághoz a tőgybimbó előkészítés során. 

DeLaval InControl™ Mobil támogatás

 • Érintőképernyőről vagy mobiltelefonról/táblagépről vezérelhető
 • Nem szükséges érintőképernyő
 • Távoli elérés lehetséges
 • Megfigyelő kamerák képe is megjeleníthető

A DeLaval InControl™ rendszer segítségével figyelemmel kísérhető a tehenek teljesítménye, megjeleníthetők a különböző statisztikák, elvégezhetők a rendszer beállításai, ráadásul az összes funkció bárhonnan, bármikor elérhető az érintőképernyőn, táblagépen vagy mobiltelefonon. A DeLaval InControl™ használatával nem szükséges az érintőképernyő a robotokon, ha partnerünk nem igényli, akkor elhagyható.

Amennyiben a DeLaval VMS™ V300 fejőrendszert választja, nemcsak egy fejőrobotot kap, hanem egy teljes integrált megoldást. Olyan megoldást, amely teljeskörű választ ad az élelmiszerbiztonság, munkahatékonyság, jövedelmezőség és állatjólét mai és jövőbeni kihívásaira. (x)

Forrás: 
Delaval Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Uniós gyorssegély az Angliába exportáló ágazatoknak

Egyre valószínűbb a megegyezés nélküli, azaz a „no-deal” Brexit. Az ír gazdák már most aggódnak, mi lesz, ha elveszítik egyetlen közvetlen szomszédjuk szabad piacát. Az Unió kész anyagi támogatást nyújtani a veszélybe kerülő ágazatoknak.

Európai Bizottság: a sovány tejporból felhalmozott intervenciós készletek 99 százaléka elkelt

A legutóbbi, pályáztatáson alapuló értékesítés keretében az Európai Bizottság által állami intervenció útján felvásárolt és kezelt soványtejpor-készletekből 18 514 tonnát adtak el, ezzel a készletek 99 százaléka elkelt.

Kiterjesztett valóság tehenekkel

A holland Nedap fejlesztőcég a tejtermelő tehenészetekben szeretné egy lépéssel közelebb hozni a jövőt az kiterjesztett valóság” (angol rövidítéssel AR) meghonosításával.

Megnyílt az újabb részleges felhívás a sovány tejpor értékesítési áráról

A tej és tejtermékek piacának jelenlegi helyzete, vagyis az árak alakulása és az intervenciós készletek nagysága indokolttá teszi a sovány tejpor további mennyiségeinek a betárolási időpont módosítása általi értékesíthetővé tételét.

A dráguló tej újra átárazza a piacot

Bár az áfa-csökkenés hatására januártól olcsóbb a hűtést igénylő és nem igénylő tej egyaránt, ám a jelentős költségnövekedés miatt rövidesen annyiba kerülhet újra a tej, amennyi az adómérséklés előtt volt. A kaposvári tejüzem februártól 6-8 százalékkal drágábban szállítja a tejet a megrendelőinek.

A jövő tejüzeme épült Borjádon

A borjádi TS-Tej Kft. által épített tejüzemet adtak át a közelmúltban az anyacég, azaz a Borjádi Zrt. telephelyén.

Alföldi Tej: egyértelmű az irány

Rózsás Mónika eddigi ügyvezető-helyettest választotta az Alföldi Tej Kft. októberi taggyűlése a vállalat új ügyvezető igazgatójává. A 2008 óta szinte folyamatosan a vállalatnál dolgozó közgazdász kihívásokkal teli időszakban vette át a stafétabotot. Milyen tervekkel vág neki a társaság vezetésének? – kérdeztük Rózsás Mónikát.

Sűrű hónap az élelmiszeriparban: fontos határidők!

Év elején több teendőjük is van az élelmiszeripari szereplőknek. Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét 2019. január 31-ig kell befizetni. A tejpiaci szereplőknek havi adatokat kell elektronikus úton a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak megküldeni. Ráadásul a NAV munkatársai több megyében is helyszíni ellenőrzéseket végeznek.

Pár hónapnyi öröm a tartós tej áfacsökkentése

Január első napjaiban mintegy 11 százalékkal lett olcsóbb a boltokban az UHT és az ESL tej a Tej Terméktanács felmérése szerint - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke, Istvánfalvi Miklós. Az áfacsökkentésnek köszönhető alacsony árak azonban csak néhány hónapig maradnak.

Új-Zéland sikeres küzdelme a Mycoplasma bovis ellen

Az új-zélandi kormány meg van győződve arról, hogy képes lesz a szarvasmarhákat megtámadó patogén baktérium teljes felszámolására a teljes állományban. Ez lenne az első ország a világon, amely ilyen eredményt ér el. A fertőző állatbetegséget először 2017. júliusában észlelték egy új-zélandi tejüzemben, majd az elterjedt a déli szigetről az északi szigetre.