Back to top

DeLaval VMS™ V300 új, automatikus fejőrendszer

Az új DeLaval VMS™ V300 fejőrobot használatával a tejtermelés még személyesebbé, pontosabbá és gazdaságosabbá válik. A rendszer lehetővé teszi, hogy minden egyes telepet, gazdálkodót, tehenet, sőt tőgybimbót egyedileg tudjunk kezelni, valamint személyre tudjuk szabni a műveleteket az egyedi igények alapján.

Célunk, hogy jobb körülményeket teremtsünk a gazdák, a dolgozók, a tehenek, a gazdaságok és a családok számára. A DeLaval VMS™ V300 rendszer az alábbi új technológiákat tartalmazza:

DeLaval InSight™ Kamerarendszer

 • 99.8% Felhelyezési arány
 • 99% Tőgyfertőtlenítés találati arány
 • 10%-kal nagyobb teljesítmény
 • Akár 50%-kal gyorsabb felhelyezési idő 
 • Nem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása

A DeLaval InSight™ technológia az eddigi legfejlettebb TOF kamerát, hardvert és képfeldolgozó szoftvert tartalmazza, így a kar sokkal gyorsabban, finomabban, pontosabban és hatékonyabban végzi az előkészítés, fejés és utófertőtlenítés műveleteit, mint bármikor ezelőtt.

A DeLaval InSight™ minden egyes fejésnél felméri és megtanulja minden egyes tehén tőgyalakulását és tőgybimbó elhelyezkedését, így már a tehén legelső robotba lépésekor sem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása, a rendszer magától elvégzi azt. Ennek köszönhetően a tehenek nyugodtabbak az állásban és jelentős munkaidő megtakarítás érhető el.

DeLaval PureFlow™ Komplett tőgyelőkészítés

 • Naponta több, mint 3500 kg tej
 • VALÓDI tőgynegyed fejés 4 ICAR minősített tejmérővel
 • Nincs elvesztegetett kiváló minőségű tej
 • Kiváló higiénia

A DeLaval PureFlow™ rendszer nemcsak tisztítja a tőgybimbókat, hanem komplett előkészítést végez. Az átlátszó előkészítő kehelyben figyelemmel kísérhetők a folyamatok: minden egyes tőgybimbó tisztítása, stimulálása és előfejése a lehető legjobb tejleadási teljesítmény eléréséhez.

Az előfejt tejet és a tisztításhoz használt vizet teljesen elkülönítve kezeli, az nem érintkezhet a tartályba fejt tejjel. Tisztítószer használatára is lehetőség van a kehelyben, amely hozzájárul a lehető legnagyobb fokú tisztasághoz a tőgybimbó előkészítés során. 

DeLaval InControl™ Mobil támogatás

 • Érintőképernyőről vagy mobiltelefonról/táblagépről vezérelhető
 • Nem szükséges érintőképernyő
 • Távoli elérés lehetséges
 • Megfigyelő kamerák képe is megjeleníthető

A DeLaval InControl™ rendszer segítségével figyelemmel kísérhető a tehenek teljesítménye, megjeleníthetők a különböző statisztikák, elvégezhetők a rendszer beállításai, ráadásul az összes funkció bárhonnan, bármikor elérhető az érintőképernyőn, táblagépen vagy mobiltelefonon. A DeLaval InControl™ használatával nem szükséges az érintőképernyő a robotokon, ha partnerünk nem igényli, akkor elhagyható.

Amennyiben a DeLaval VMS™ V300 fejőrendszert választja, nemcsak egy fejőrobotot kap, hanem egy teljes integrált megoldást. Olyan megoldást, amely teljeskörű választ ad az élelmiszerbiztonság, munkahatékonyság, jövedelmezőség és állatjólét mai és jövőbeni kihívásaira. (x)

Forrás: 
Delaval Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Bioropi és a feldolgozóipar

Évek óta nő a feldolgozott élelmiszerek forgalmazásának aránya, s az egyre élesedő ágazati versenyben a költségek optimalizálásával, csökkentésével igyekeznek nyerő helyzetbe kerülni. Egervári Márk, a Biopont Kft. ügyvezető igazgatójának cégbemutatkozójával kezdődött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága "Erősödő élelmiszergazdaság" címmel tartott sajtótájékoztatója Ercsiben.

Elhallgatott magyar minőség?

A rendszerváltozás után érdekes módon, keveset hallani a magyar sajtról. Mintha csak a külföldről érkezett és a külföldiek által Magyarországon készített sajtok lennének. A média hallgat, miközben nemzetközi színtéren egyre másra elismerik a magyar sajtkészítő kistermelők termékeit.

Szoros együttműködés Oroszországgal

Magyarország mezőgazdasága számára kiemelten fontos partner Oroszország - mondta Nagy István agrárminiszter a Dimitrij Ny. Patrusev, mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszélésen, Moszkvában.

A tejbe kerülő aflatoxint kutatják a Debreceni Egyetemen

Kutatási program kezdődött a Debreceni Egyetemen a tejbe kerülő, közegészségügyi veszélyt jelentő aflatoxin meghatározásáról és csökkentéséről - közölte az egyetem pályázati központja az MTI-vel.

Közegészségügyi kockázat: korlátoznák az iparilag előállított transzzsírsavakat

Az Európai Bizottság javaslata szerint a transzzsírsavakat korlátozni fogják. A rendelettervezetben foglaltak szerint az iparilag előállított transzzsírok mennyisége nem haladhatja majd meg a 2 grammot 100 g zsiradékban. Amennyiben a rendelettervezetet jóváhagyják, az élelmiszeripari vállalkozásoknak 2021. április 1-ig lesz idejük megfelelni az előírtaknak.

Nagy István: meg kell őrizni a sokszínű agrártermelési szerkezetet

A szövetkezésben van a mezőgazdaság jövője, az együttműködés ugyanis nagyban segíthet a gazdáknak a versenyképes termelés megvalósításában – mondta el Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető ezen felül az innovációt és a fiatalítást nevezte kiemelt célnak.

Egyre népszerűbb a tevetej, a tevesajt és jön a "teve fitnesz szelet"

A Közel-Keleten hagyományos és kulturális szempontból fontos italként ismertté vált tevetej nemzetközi szinten is egyre népszerűbbé válik.

Európai tejtermelői körkép az aszály árnyékában

Európa legnagyobb tejtermelő régiói is érintettek a takarmánytermő területeket sújtó időjárási szélsőségektől. A nyári hónapok rendkívül száraz időjárása miatt a tejtermelés európai növekedési ütemének visszaesésre kell számítani. Várható a téli takarmányhiány, valamint a tehénkivágások növekvő száma.

Új néven folytatja a Pannontej Zrt.

Savencia Fromage & Dairy Magyarország Zrt. névre vált a Pannontej Zrt., de ez semmilyen formában nem befolyásolja a cég működését.

Fókuszban a tejföl, joghurt, kefir, túró és sajtok

„Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” címen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ismét meghirdeti ingyenes szakmai programsorozatát. A most induló gyakorlati napok a savas- és oltós alvasztású termékgyártás témákban biztosítanak lehetőséget a kamarai tagok számára.