Back to top

DeLaval VMS™ V300 új, automatikus fejőrendszer

Az új DeLaval VMS™ V300 fejőrobot használatával a tejtermelés még személyesebbé, pontosabbá és gazdaságosabbá válik. A rendszer lehetővé teszi, hogy minden egyes telepet, gazdálkodót, tehenet, sőt tőgybimbót egyedileg tudjunk kezelni, valamint személyre tudjuk szabni a műveleteket az egyedi igények alapján.

Célunk, hogy jobb körülményeket teremtsünk a gazdák, a dolgozók, a tehenek, a gazdaságok és a családok számára. A DeLaval VMS™ V300 rendszer az alábbi új technológiákat tartalmazza:

DeLaval InSight™ Kamerarendszer

 • 99.8% Felhelyezési arány
 • 99% Tőgyfertőtlenítés találati arány
 • 10%-kal nagyobb teljesítmény
 • Akár 50%-kal gyorsabb felhelyezési idő 
 • Nem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása

A DeLaval InSight™ technológia az eddigi legfejlettebb TOF kamerát, hardvert és képfeldolgozó szoftvert tartalmazza, így a kar sokkal gyorsabban, finomabban, pontosabban és hatékonyabban végzi az előkészítés, fejés és utófertőtlenítés műveleteit, mint bármikor ezelőtt.

A DeLaval InSight™ minden egyes fejésnél felméri és megtanulja minden egyes tehén tőgyalakulását és tőgybimbó elhelyezkedését, így már a tehén legelső robotba lépésekor sem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása, a rendszer magától elvégzi azt. Ennek köszönhetően a tehenek nyugodtabbak az állásban és jelentős munkaidő megtakarítás érhető el.

DeLaval PureFlow™ Komplett tőgyelőkészítés

 • Naponta több, mint 3500 kg tej
 • VALÓDI tőgynegyed fejés 4 ICAR minősített tejmérővel
 • Nincs elvesztegetett kiváló minőségű tej
 • Kiváló higiénia

A DeLaval PureFlow™ rendszer nemcsak tisztítja a tőgybimbókat, hanem komplett előkészítést végez. Az átlátszó előkészítő kehelyben figyelemmel kísérhetők a folyamatok: minden egyes tőgybimbó tisztítása, stimulálása és előfejése a lehető legjobb tejleadási teljesítmény eléréséhez.

Az előfejt tejet és a tisztításhoz használt vizet teljesen elkülönítve kezeli, az nem érintkezhet a tartályba fejt tejjel. Tisztítószer használatára is lehetőség van a kehelyben, amely hozzájárul a lehető legnagyobb fokú tisztasághoz a tőgybimbó előkészítés során. 

DeLaval InControl™ Mobil támogatás

 • Érintőképernyőről vagy mobiltelefonról/táblagépről vezérelhető
 • Nem szükséges érintőképernyő
 • Távoli elérés lehetséges
 • Megfigyelő kamerák képe is megjeleníthető

A DeLaval InControl™ rendszer segítségével figyelemmel kísérhető a tehenek teljesítménye, megjeleníthetők a különböző statisztikák, elvégezhetők a rendszer beállításai, ráadásul az összes funkció bárhonnan, bármikor elérhető az érintőképernyőn, táblagépen vagy mobiltelefonon. A DeLaval InControl™ használatával nem szükséges az érintőképernyő a robotokon, ha partnerünk nem igényli, akkor elhagyható.

Amennyiben a DeLaval VMS™ V300 fejőrendszert választja, nemcsak egy fejőrobotot kap, hanem egy teljes integrált megoldást. Olyan megoldást, amely teljeskörű választ ad az élelmiszerbiztonság, munkahatékonyság, jövedelmezőség és állatjólét mai és jövőbeni kihívásaira. (x)

Forrás: 
Delaval Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az első környezetbarát tej Hollandiából

A holland tejipari óriás, a FrieslandCampina bejelentette, hogy piacra dobja első „fenntartható” tejét. A lényeg, hogy a tej olyan gazdaságokból származik, melyek jelentős lépéseket tettek a környezetbarát termelésért.

Őrült pazarlás: kárbaveszett tej- és tejtermékek

Évente 116 millió tonna tej és tejtermék, vagyis az előállított áruk 16 százaléka vész kárba világszerte a szemétbe dobás és a nem hatékony tárolási, szállítási folyamatok miatt – derült ki az Edinburghi Egyetem szakembereinek vizsgálatából.

Aflatoxin: ember és állat ellensége

Kirívóan gyakran halmozódik fel ez a méreganyag tejben és tejtermékekben, és bár kisebb mértékben, de húsban és tojásban is megtalálható. Sokan vallják, hogy a fertőzések gyakoribbá válása összefüggésben van a klímaváltozással. Megkérdeztük a témáról Győri Zoltán egyetemi tanárt, a Debreceni Egyetem Táplálkozástudományi Intézetének vezetőjét.

Évi 4,5 millió kilogramm sajtot állítanak elő

A Szarvasi Mozzarella Kft. az idei esztendőben 5,5 milliárd forintos árbevétellel számol, ami hasonló a tavalyi adathoz - közölte az MTI-vel Rohony Miklós, a társaság marketing vezetője.

Közös cél a hazai sajtkészítés és fogyasztás népszerűsítése

A Vidékfejlesztési Program pályázatai komoly lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy az uniós források felhasználásával a termelés, a feldolgozás, a piacra jutás erősödjön és a hazai sajtkészítés méltó helyet töltsön be az agráriumban - mondta Kis Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Sajtfogások című könyv budapesti bemutatóján.

Átadták az Óvártej Zrt. új üzemcsarnokát

Hazánk mezőgazdasági lehetőségeinek és az évszázados gazdálkodási hagyományok megőrzésének köszönhetően a tejtermelésben mára Európa élvonalába tartozunk – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Mosonmagyaróváron az Óvártej Zrt. üzemcsarnokának avatásán.

Három százalékkal nőtt a nyerstej kiviteli ára

Az előző havihoz képest kettő, az egy évvel korábbihoz viszonyítva három százalékkal emelkedett a nyerstej kiviteli ára. A termelők és a kereskedők nyerstejkivitele több mint kétszerese volt a feldolgozókénak a vizsgált hónapban.

Van jövője a magyar tejnek!

November 15-én Velencén tartották a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács VIII. Tejágazati Konferenciáját, melynek során megtudhattuk, hogy a közelmúltban bevezetett 5 százalékra csökkentett ÁFA hatására mára a hazai tej aránya a boltok polcain jelentősen megemelkedett.

Tejhűtés jég formájában tárolt napenergiával

Francia koprodukcióban készül egy olyan jeges vizes tejhűtő rendszer, melynek energiaigénye akár helyben generált, jég formájában eltárolt napenergiával is fedezhető.

Az olimpiai úszó tejivásban kapott ki

Kenderesi Tamás tejivó versenyt tartott egy általános iskolában, hogy felhívja a figyelmet a tejtermékek fogyasztásának fontosságára. Az úszó, Kis Tejszív Nagykövetet is választott maga mellé az eseményen.