Back to top

Kriptovalutáért zöldséget, gyümölcsöt is lehet venni a kijevi piacon

A kijevi Besszarabszka vásárcsarnokban a közelmúltban bevezették a kriptovalutával történő fizetési lehetőséget. Az ott árult zöldségeket és gyümölcsöket 14 féle digitális fizetőeszközzel lehet kifizetni. A kezdeményezés célja az, hogy megmutassa: mindennapi bevásárlásaink során is milyen egyszerűen használhatjuk az alternatív fizetőeszközöket.

A kijevi Besszarabszka vásárcsarnokban a Paytomat fizetés-feldolgozó rendszeren keresztül 14 féle digitális fizetőeszközzel, többek között bitcoin cash (BCH), bitcoin core (BTC), bitcoin gold (BTG), litecoin (LTC), ethereum (ETH), nano, dash, waves, EOS és NEM kriptovalutával lehet kifizetni a megvásárolt árukat.

A vásárló csak beszkenneli a termékek mellett föltüntetett QR-kódot az okostelefonra telepített Paytomat fizetés-feldolgozó rendszerbe, az árusok pedig azonnali átváltás után ukrán hrivnyában megkapják az áru ellenértékét.

Kriptovalutákkal nemcsak a piaci árusoknál, hanem a vásárcsarnokban működő vegán gyorsbüfében is lehet fizetni.

Egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben
Egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben
Fotó: blocktribune.com

A Besszarabszka vásárcsarnok igazgatója, Nyikoláj Kovalcsuk szerint a

kriptovalutákkal való fizetés új vásárlási élményt nyújt, és a becsalogatja a piacra a kriptovaluták megszállottjait. Erősödhet a vevőhűség és így az eladás is nőhet.

A kijevi vásárcsarnok a turisták által is szívesen látogatott létesítmény. A külföldi látogatók egy része már ismeri és rendszeresen használja a digitális fizetőeszközöket okostelefonra telepített, „virtuális pénztárcaként” használható Paytomat alkalmazáson keresztül.

A Bábuska (Nagymama) névre hallgató projekt célja, hogy bemutassa, hogy milyen egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben. Alexander Kurin, a Paytomat fizetési rendszer ukrajnai operatív igazgatója szerint a kriptovalutás fizetéssel kapcsolatosan az eladókkal azt a legnehezebb megértetni, hogy a virtuális tranzakció befejeztével számlájukon hrivnyában azonnal jóváíródik az összeg.

A Besszarabszka vásárcsarnokban az újszerű fizetési móddal a hagyományt és az innovációt szeretnék összekapcsolni.

Azért választották ezt a helyszínt, mert a népszerű turisztikai célpont és a kriptovaluták a világ minden országában elfogadott globális fizetőeszközök.

A Paytomat azon dolgozik, hogy a digitális fizetést széles körben elterjessze, kávézókban, éttermekben, szépségszalonokban, online áruházakban, valamint az egészségügyi ellátásban és az iskolákban is egyetemesen lehessen használni. A Paytomat szolgáltatásit Európa-szerte több vállalkozás és kereskedő használja már. A platform többféle online fizetési megoldást kínál a POS termináltól, a web panelen, QR kódon keresztül a WordPress bővítményekig. A news.bitcoin.com portál szerint a Paytomat fizetési rendszer 11 féle kriptovalutát támogat, és több mint 330 vendéglátóipari és kereskedelmi egységben használják már.

Forrás: 
blocktribune.com/magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A búza ára 15 százalékkal magasabb az előző évinél

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatója szerint 2018 I-VIII. hónapokban - az előző évhez képest - az agrártermékek termelőiár-szintje 1,7 százalékkal nőtt. Ezen belül a növénytermesztési és a kertészeti termékek ára 3,9 százalékkal emelkedett, az élő állatok és az állati termékeké viszont 1,9 százalékkal csökkent.

Növényvédelmi előrejelzés – jön a mezei pocok

A mezei pocok ez idáig sem a szántóföldön, sem pedig a gyümölcsös ültetvényekben nem okozott gondot. Most azonban fordulat állt be, mindenütt aktivizálódását lehet megfigyelni. Jelentős, gócos kolóniák alakultak ki a füvesített sorközökben, ahol semmi sem gátolja a szaporodását.

EU kampány az uniós élelmiszerek népszerűsítésére

Az Európai Bizottság az Európai Unió (EU) mezőgazdasági költségvetéséből 172,5 millió euróval (mintegy 55,2 milliárd forint) finanszírozza az uniós agrár-élelmiszeripari termékek népszerűsítését Európában és világszerte - közölte az uniós bizottság.

FruitVeB: a zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehet

Néhány zöldségfélét, köztük a paprikaféléket és a zöldborsót ugyan károsította a hosszú aszályos időjárás, a csemegekukoricának ugyanakkor jót tett a meleg, rekordtermés várható. A zöldségtermés az idén megközelítheti a tavalyihoz hasonló 1,9 millió tonnát, a mennyiséget azonban októberi időjárás még akár 5 százalékkal is befolyásolhatja.

A pálinkák ágyazáshoz is magyar gyümölcs kell

Új aszalóüzemet épített saját beruházásban az újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde, amelyet szerdán, nyílt nap keretében adnak át - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Ökológiai gyümölcstermesztés most újra támogatással?

Bizonyos értelemben egyszerűsödött az ökológiai ültetvénytelepítés engedélyeztetési eljárása, azonban maradt még tisztázandó szabályozási kérdés.

Drágulhatnak az élelmiszerek a mezőgazdasági árak emelkedése nyomán

Az élelmiszerárak emelkedését vetíti előre, hogy augusztusban 6 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak éves összehasonlításban - írta a szombati Népszava.

Gyümölcsösök trágyázása szüret után

A lágyszárúaktól eltérően a fás kultúrák a szüret utáni időszakban is folytatják élettevékenységüket, egészen addig, amíg a lombjuk le nem hullik, és be nem következik a téli nyugalom. A fák tápanyagellátásához jól kell ismerni a növényélettant, mert a különböző elemeket más ütemben veszik és használják föl.

KSH: augusztusban 6,0 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak

Augusztusban a mezőgazdasági termelői árak 6,0 százalékkal - november óta a legnagyobb mértékben - nőttek az egy évvel korábbiakhoz képest a júliusi 1,2 százalékos emelkedés után.

Megbízható kajszifajtákat válasszunk

Az idei tavaszi fagy után nem sok kajszifajta maradt fönn a rostán, az ültetvényekben akár teljes fagykár is előfordult. Mit tehetünk a tavaszi fagyok kivédése és a termésbiztonság növelése érdekében? a Lengyelben rendezett gyümölcstermesztési tanácskozáson Szénási Tibor kajszitermesztő osztotta meg tapasztalatait a résztvevőkkel.