Back to top

Kriptovalutáért zöldséget, gyümölcsöt is lehet venni a kijevi piacon

A kijevi Besszarabszka vásárcsarnokban a közelmúltban bevezették a kriptovalutával történő fizetési lehetőséget. Az ott árult zöldségeket és gyümölcsöket 14 féle digitális fizetőeszközzel lehet kifizetni. A kezdeményezés célja az, hogy megmutassa: mindennapi bevásárlásaink során is milyen egyszerűen használhatjuk az alternatív fizetőeszközöket.

A kijevi Besszarabszka vásárcsarnokban a Paytomat fizetés-feldolgozó rendszeren keresztül 14 féle digitális fizetőeszközzel, többek között bitcoin cash (BCH), bitcoin core (BTC), bitcoin gold (BTG), litecoin (LTC), ethereum (ETH), nano, dash, waves, EOS és NEM kriptovalutával lehet kifizetni a megvásárolt árukat.

A vásárló csak beszkenneli a termékek mellett föltüntetett QR-kódot az okostelefonra telepített Paytomat fizetés-feldolgozó rendszerbe, az árusok pedig azonnali átváltás után ukrán hrivnyában megkapják az áru ellenértékét.

Kriptovalutákkal nemcsak a piaci árusoknál, hanem a vásárcsarnokban működő vegán gyorsbüfében is lehet fizetni.

Egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben
Egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben
Fotó: blocktribune.com

A Besszarabszka vásárcsarnok igazgatója, Nyikoláj Kovalcsuk szerint a

kriptovalutákkal való fizetés új vásárlási élményt nyújt, és a becsalogatja a piacra a kriptovaluták megszállottjait. Erősödhet a vevőhűség és így az eladás is nőhet.

A kijevi vásárcsarnok a turisták által is szívesen látogatott létesítmény. A külföldi látogatók egy része már ismeri és rendszeresen használja a digitális fizetőeszközöket okostelefonra telepített, „virtuális pénztárcaként” használható Paytomat alkalmazáson keresztül.

A Bábuska (Nagymama) névre hallgató projekt célja, hogy bemutassa, hogy milyen egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben. Alexander Kurin, a Paytomat fizetési rendszer ukrajnai operatív igazgatója szerint a kriptovalutás fizetéssel kapcsolatosan az eladókkal azt a legnehezebb megértetni, hogy a virtuális tranzakció befejeztével számlájukon hrivnyában azonnal jóváíródik az összeg.

A Besszarabszka vásárcsarnokban az újszerű fizetési móddal a hagyományt és az innovációt szeretnék összekapcsolni.

Azért választották ezt a helyszínt, mert a népszerű turisztikai célpont és a kriptovaluták a világ minden országában elfogadott globális fizetőeszközök.

A Paytomat azon dolgozik, hogy a digitális fizetést széles körben elterjessze, kávézókban, éttermekben, szépségszalonokban, online áruházakban, valamint az egészségügyi ellátásban és az iskolákban is egyetemesen lehessen használni. A Paytomat szolgáltatásit Európa-szerte több vállalkozás és kereskedő használja már. A platform többféle online fizetési megoldást kínál a POS termináltól, a web panelen, QR kódon keresztül a WordPress bővítményekig. A news.bitcoin.com portál szerint a Paytomat fizetési rendszer 11 féle kriptovalutát támogat, és több mint 330 vendéglátóipari és kereskedelmi egységben használják már.

Forrás: 
blocktribune.com/magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Menő a fair trade azaz a méltányos kereskedelem

Sosem látott növekedést produkált 2017-ben a méltányos kereskedelmi (fair trade)termékek forgalma hazánkban. A növekedés nyolcszoros az előző évhez képest – derül ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének jelentéséből.

Gyümölcsökkel és zöldségekkel a puffadás ellen

Kellemetlen puffadás jelentkezhet nagyon sós, fűszeres ételek elfogyasztása után, vagy akár a rendszeres havi hormonális ingadozás időszakában. Amennyiben gyakran tapasztalunk ilyet, érdemes megismerkednünk a természetes diuretikumokkal, melyek csökkenthetik problémánkat.

A vegetarianizmus a jövő útja?

A vegetarianizmus területén listavezető Németország, ahol minden tizedik ember húsmentes diétán él. Európa sok országában népszerűek a növényekből készült termékek. Egy kutatás szerint a válaszadók 3,7%-a vallotta magát vegetáriánusnak, 1,6%-a pedig a vegán étrendet követi. Az élelmiszeripar intenzíven reagál erre.

A zöldségchips és a lekvárkészítés titkai

2018. december 7-8-án lezajlott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk Együtt!” programsorozatának idei utolsó eseménye. A zöldség- és gyümölcsfeldolgozási gyakorlaton élelmiszer-előállítók és mezőgazdasági termelők egyaránt részt vettek.

Kétéves mélyponton az élelmiszerár-index

Folytatták lefelé tartó menetelésüket a legfontosabb nemzetközi élelmiszer alapanyagok árai novemberben, élen a pálma- és más növényi olajokkal – adta közre az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

11 élelmiszer, amit ne tartsunk hűtőben!

Egyes élelmiszereket tilos hűtőben tárolni, mivel ízük és állaguk romlik általa, sőt bizonyos esetekben az egészségre is ártalmassá válnak. Vegyük sorra azt a tizenegy élelmiszert, amit nem célszerű betenni a hűtőbe!

Friss zöldség egész évben a jeges Izlandon

Izlandon a geotermikus energiának köszönhetően – mely a szigetországban termelt elektromos energia negyedének forrása is – egész évben képesek friss zöldséget termelni.

Emelkedtek a karácsonyfa árak, nem is kevéssel

Megkezdődött a karácsonyfavásár, a fő kérdés pedig nyilván minden médiumban az, hogy mennyibe fog kerülni az idén, drágább lesz-e mint tavaly. Erre évek óta az volt a válasz, hogy nem. Az idén azonban némi áremelkedésről kell beszámolnunk.

Strukturális okokra vezethetők vissza a gyümölcspiaci gondok

Az idei gyümölcspiaci lehetőségeket még a tavalyi európai fagyhullám befolyásolta, mondta Apáti Ferenc, a szervezet alelnöke a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács mátraházai évértékelő tanácskozásán.

Akár óránként 5 euróra is növekedhet a versenyképes munkabér

Nemcsak a piaci versenytársak, hanem kézimunkaerő hiánya is szorongatja a zöldség- és gyümölcstermesztőket. Egyedüli kiút a fejlesztés, és hatékonyság fokozása, hangzott el Mátraházán a FruitVeB évértékelő konferenciáján.