Back to top

Még több izgalom a soponyai Ökoturisztikai Központban

Harmadszor rendezi meg a VADEX Mezőföldi Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamarával a CACT Országos Vizsla Főversenyt Soponyán, az Ökoturisztikai Központ területén. Az október 12-13-i versenyt követő vasárnap pedig közönségnapra várják az érdeklődőket.

Vasárnap tartja idei trófeaszemléjét a VADEX Zrt., a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének szervezésében pedig Károlyi emlékkonferenciát rendeznek. Bemutatkozik a Gilice Erdészeti Erdei Iskola, lesz íjászat, agárbemutató és agárfuttatás. Az Ökocentrum Erdészeti és Vadászati múzeuma és nagyvadbemutató kertje is nyitva áll a nagyközönség előtt! 

Fotó: vadex
Az előző kétnapos verseny ünnepélyes eredményhirdetése előtt a nagyközönség is láthatja a főverseny kollektív kutyás feladatait:

hogyan hozzák el a kutyák a dúvadat az akadályból és hogyan viselkednek a lőálláson.

A Főverseny történetét bemutató tárlat egész nap látható, ahogyan a „Vizsla, a mindentudó” gyermekrajz-pályázat alkotásaiból összeállított válogatás is.

A Károlyi emlékkonferencia a fejezetek a főnemesi családok mindennapjaiból konferenciasorozat része. Elismert szakemberek mutatják be a Károlyi családot, egyebek közt a levéltára alapján, és sok érdekes részletet tudhatnak meg a jelenlévők a család Fejér megyei szerepéről, a fehérvárcsurgói és a tótmegyeri kastélyukról.

Forrás: 
VADEX Zrt.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Bíró Tamás és Micskei Vida kutyája volt a legügyesebb

Harmadik alkalommal rendezte meg az Országos Magyar Vadászkamara - a MEOESZ és a VADEX Mezőföldi Zrt. - közreműködésével a CACT Vizsla Főversenyt a Soponyai Ökoturisztikai Központban, ahol a legügyesebb kutyák és gazdájuk mérhették össze tudásukat.

Az egyik legnagyobb kutyatartó nemzet vagyunk

Zsúfoltság és a szakértők hiánya jellemzi az ebmenhelyeket egy most elkészült jelentés szerint. Ugyanis gyakran megtörténik, hogy egy család magához vesz egy kutyát, azonban nem számolnak azzal, hogy ez hosszú távú elköteleződés, és ha például elköltöznek vagy gyereket vállalnak, jobb esetben menhelyre viszik, rosszabb esetben kidobják a négylábút.

A veszettség megelőzhető

A veszettség megelőzhető! - hívja fel a figyelmet az ENSZ és a WHO. A két világszervezet 2030-ig teljesen fel szeretné számolni a veszettség miatti elhalálozásokat, ugyanis a megfelelő védőoltásokkal és felvilágosító programokkal a betegség fertőzése teljes mértékben megakadályozható.

Ebzárlat és legeltetési tilalom: veszettség elleni akció indul

Szeptember 29. és október 14. között zajlik Magyarországon a rókák őszi veszettség elleni vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos. A csalétekszórás a lakott, beépített területeket nem érinti.

Pulik és mudik lepték el Paksot a hétvégén

Pakson rendezte meg a Hungária Puli és a Fényes Mudi Klub a városi önkormányzat támogatásával a két fajtaklub kiállítását szombaton az Ürgemezőn.

Sorra nyeri kutyáival a nemzetközi versenyeket

Franciaországban rendezett, nemzetközi kutyakiállításon szerzett első helyezést a hónap elején Chloe nevű kutyájával a kisterenyei Verebélyi Orsolya. A tizenkét, gyönyörű bordeaux-i dogból álló tenyészet tulajdonosa beszélt az ebekkel való mély kapcsolatáról, a versenyekre való felkészítésről és a külföldi megmérettetéseken átélt ­izgalmakról.

Kutyás programok az örökbe fogadott állatok napján

Szeptember 23-án rendezik meg a VI. Örökbe fogadott Állatok Napját a Népligetben, a Planetárium mögött. A programon részt vevők nemcsak élményekkel, de a helyes állattartással kapcsolatos ismeretekkel is gazdagodhatnak – olvasható közleményükben.

Rangos kutyakiállítás a szomszédban

Közel ezer ebet mutattak be azon a nemzetközi kutyakiállításon, amelynek az elmúlt hét végén adott otthont a muravidéki kisváros, Lendava. A CACIB Lendava 2018 nevű versenyre számos magyarországi ebtartó is érkezett.

Mudikat vet be a Körös-Maros Nemzeti Park

A természetvédelmi feladatok ellátása mellett a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság – a másik kilenc hazai nemzeti parkkal karöltve – szerepet vállalt az ősi magyar kutyafajták génmegőrzésében is. Apacs, Adu, Árnyék, Vándor és Üzér munkája a Sóstói telephelyen élő, legelő állatállomány tartásában jelent nagy segítséget.

Gluténmentes diéta a kutyáknak

Napjainkban népszerűvé váltak a gabonamentes kutyaeledelek, de a gluténmentes diéta nem feltétlenül kedvező négylábú kedvenceinknek.