0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kiválasztja az ivarzó kocákat

Az egyesült államokbeli Iowaban 1987 óta minden évben megrendezik a World Pork Expo nemzetközi sertéstenyésztési szakkiállítást. Az idei rendezvényen mintegy 500 cég mutatta be termékeit és szolgáltatásait.

A technológiai újdonságok közül jellegzetes fejlesztési irányként a Pig Progress szaklap a vemhes kocák csoportos tartástechnológiáját érintő újításokat emelte ki. A kanadai Jyga cég ebben az évben is innovatív újdonsággal jelentkezett.

Az ivarzó kocák azonosítására és jelölésére alkalmas automatizált eszközt mutatott be Gestal termékcsaládjának részeként.

Az alapelv egyszerű: a képen is látható kerek nyílás – amennyiben az eszköz élesítve van – egy kan által elfoglalt állásra nyílik, ami egyre növekvő gyakoriságú látogatásokat vált ki az ivarzó kocákból. A kocák egyedi, csipes azonosítása révén a rendszer hatékonyan azonosítja a gyakran visszatérő, így jó eséllyel ivarzó kocákat, és automatikusan elvégzi a hátjelölésüket is.

A kanadai cég tavaly is nagy sikert aratott a kiállításon hibrid megoldásával, ami az elektronikus kocatakarmányozási rendszerek (ESF) és a szabad hozzáférésű egyedi állások egyes elemeit kombinálta. Több más gyártót is megihletett a megoldásuk, az idei eseményen számos vállalkozás mutatott be hasonló hibrid technológiát.

Forrás: PigProgress