Back to top

Új korszak nyílik a Borsodi Sörgyár történetében

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásba vágott bele idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában. A palack- és doboz-töltőgépsor fejlesztésének köszönhetően az üzem kapacitása várhatóan mintegy 700 000 hektoliterrel, éves szinten 2,5 millió hektoliterre bővül, ami lehetővé teszi, hogy Bőcs legyen a Molson Coors vállalat egyik regionális központja.

Egy idén induló, többlépcsős, összesen hároméves beruházás során, a Borsodi Sörgyár megújítja fejtőüzemét, ezzel a hazai sörgyár a Molson Coors régiós stratégiai központjává léphet elő.

A folyamat első lépéseként a Borsodi Sörgyár idén tavasszal lecserélte a palackfejtő gépét, a most bejelentett beruházás során pedig a Molson Coors Magyarországon építi ki a cseh és a horvát piacot is kiszolgáló új doboztöltőgépsorát.

A beruházásnak köszönhetően mind az üzem kapacitása, mind gyártás hatékonysága jelentősen javulni fog. 

A sörgyár várakozásai szerint a fejlesztés eredményeként mintegy 700 000 hektoliterrel, összesen 2,5 millió hektoliterre bővülhet a gyár éves kapacitása.

A mintegy 8 millió euró értékű beruházás most ősszel vette kezdetét, és az új doboztöltőgépsor jövő júniusban kezdi meg működését teljes kapacitás mellett.

A fejlesztés kapcsán Vuleta Zsolt ügyvezető a piaci igényekre való reagálás fontosságát emelte ki:

„Küldetésünknek tekintjük, hogy munkánkkal tevékenyen hozzájáruljunk a hazai sörkultúra építéséhez, fejlesztéséhez. Az utóbbi években egyre inkább nő a sörök, különösen a minőségi sörök iránti kereslet, és ez azt igazolja, hogy jól végezzük a munkánkat. Ennek megfelelően elérkezettnek láttuk az időt, hogy alkalmazkodva a megnövekedett piaci igényekhez, belevágjunk a gyártósorunk fejlesztésbe, melynek fontos szerepe lehet abban, hogy elérjük célkitűzéseinket és elsőszámú választássá váljunk partnereink és a fogyasztók számára. ”

Az új berendezés és megnövekedett kapacitás várhatóan nagyobb munkaerőt is igényel, melynek kapcsán Szilva János ellátási lánc igazgató hozzátette: „A Borsodinál mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legmagasabb minőségű sörrel szolgáljuk ki a hazai fogyasztókat. Ezt az elkötelezettséget ismerte most el anyavállalatunk ezzel a beruházással. További jó hír, hogy

a kapacitás bővülése mellett, mintegy 10 százalékkal szeretnénk bővíteni bőcsi üzemünk dolgozói létszámát.

Ezt előkészítendő november 9-én Toborzási napot tartunk a gyárban, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk”.

A doboztöltőgépsor megújításának első szakasza a terület előkészítésével idén ősszel kezdetét is vette, ezután pedig az új gépsorhoz tartozó energiaellátások kiépítése, valamint az épületgépészeti munkák következnek. 2019 elején telepítik az új berendezéseket, amelyeket jövő év áprilisában kezdenek tesztelni, és ha minden folyamat rendben megy, júniusban már teljes kapacitás mellett működhet az új doboztöltőgépsor. A beruházás ideje alatt a bőcsi üzem változatlan kapacitás mellett üzemel tovább.

Forrás: 
borsodisorgyar.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Csomagolóanyag-üzemet adtak át Hatvanban

Hárommilliárd forintból megépült, 100 embernek munkát adó csomagolóanyag-üzemet adtak át csütörtökön a Heves megyei Hatvanban, az eseményen a pénzügyminiszter a gazdaság egyik erősödő pillérének nevezte a csomagolóanyag-ipart.

Olajos magvak feldolgozására épült agrárlogisztikai központ Nakon

Olajos magvak feldolgozására épült agrárlogisztikai központ a Tolna megyei Nakon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 110 millió forintos támogatásával.

Földbe kerültek az első komlótövek Kastélyosdombón

Több mint két évtized után újra termelnek hazánkban komlót. A sör egyik ízesítő anyagaként szolgáló növény nagyüzemi termesztését Kastélyosdombón kezdték el.

A fiatal gazdák lehetősége a vidék esélye

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - az AGRYA - novemberi konferenciasorozatának tiszadobi állomásán olyan beruházások finanszírozási lehetőségeiről is szó esett, amelyek nemcsak a fiatal gazdák pályafutása, hanem a vidék „élhetőbbé” tétele kapcsán is kulcsfontosságúak lehetnek.

Idén elfelejthetjük a barackpálinkát

Idén főleg alma-, körte- és törkölycefréből készül a pálinka, mivel a barackból a tavaszi fagyok miatt kevesebb termett. Tolnában azonban olyan kevés volt a gyümölcs, hogy alig főzettek le pálinkát.

Rejtő Jenő nyomában

Aranyszínű lager, trópusi gyümölcsbomba, banános illatú bajor búza, mindezt a Krúzer Söröző kínálatában. A Krúzer létrejöttét Rejtő Jenő ihlette, aki sokat tevékenykedett a kerületben, barátaival gyakori látogatója volt a VII. kerület vendéglátóhelyeinek.

Több mint száz új munkahelyet teremt a tiszafüredi élelmiszer-feldolgozó üzem

Csaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft. Tiszafüreden - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Épül az új zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzem Berekfürdőn

Öt helyi embernek ad majd munkát a bereki zöldség-, gyümölcsfeldolgozó-üzem. A létesítmény a héthektáros önkormányzati kertészetben megtermelt javakat dolgozza majd fel, Sári Réka üzemvezető irányítása alatt.

Jól teljesített a Zwack Unicum Nyrt. az első félévben

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 14,3 százalékkal, adózott eredménye 27,4 százalékkal nőtt idén április-szeptemberben a tavalyi év hasonló időszakához képest - derült ki a társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzé tett gyorsjelentéséből.

Továbbra is töretlen a prémiumsörök népszerűsége

Egyre nagyobb az igény a prémium és szuperprémium sörök iránt Magyarországon, csak az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a kategória forgalma, 2018 első felében pedig 27 százalék volt a növekedés - közölte az MTI-vel a Dreher Sörgyárak Zrt..