0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új korszak nyílik a Borsodi Sörgyár történetében

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásba vágott bele idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában. A palack- és doboz-töltőgépsor fejlesztésének köszönhetően az üzem kapacitása várhatóan mintegy 700 000 hektoliterrel, éves szinten 2,5 millió hektoliterre bővül, ami lehetővé teszi, hogy Bőcs legyen a Molson Coors vállalat egyik regionális központja.

Egy idén induló, többlépcsős, összesen hároméves beruházás során, a Borsodi Sörgyár megújítja fejtőüzemét, ezzel a hazai sörgyár a Molson Coors régiós stratégiai központjává léphet elő.

A folyamat első lépéseként a Borsodi Sörgyár idén tavasszal lecserélte a palackfejtő gépét, a most bejelentett beruházás során pedig a Molson Coors Magyarországon építi ki a cseh és a horvát piacot is kiszolgáló új doboztöltőgépsorát.

A beruházásnak köszönhetően mind az üzem kapacitása, mind gyártás hatékonysága jelentősen javulni fog. 

A sörgyár várakozásai szerint a fejlesztés eredményeként mintegy 700 000 hektoliterrel, összesen 2,5 millió hektoliterre bővülhet a gyár éves kapacitása.

A mintegy 8 millió euró értékű beruházás most ősszel vette kezdetét, és az új doboztöltőgépsor jövő júniusban kezdi meg működését teljes kapacitás mellett.

A fejlesztés kapcsán Vuleta Zsolt ügyvezető a piaci igényekre való reagálás fontosságát emelte ki:

„Küldetésünknek tekintjük, hogy munkánkkal tevékenyen hozzájáruljunk a hazai sörkultúra építéséhez, fejlesztéséhez. Az utóbbi években egyre inkább nő a sörök, különösen a minőségi sörök iránti kereslet, és ez azt igazolja, hogy jól végezzük a munkánkat. Ennek megfelelően elérkezettnek láttuk az időt, hogy alkalmazkodva a megnövekedett piaci igényekhez, belevágjunk a gyártósorunk fejlesztésbe, melynek fontos szerepe lehet abban, hogy elérjük célkitűzéseinket és elsőszámú választássá váljunk partnereink és a fogyasztók számára. ”

Az új berendezés és megnövekedett kapacitás várhatóan nagyobb munkaerőt is igényel, melynek kapcsán Szilva János ellátási lánc igazgató hozzátette: „A Borsodinál mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legmagasabb minőségű sörrel szolgáljuk ki a hazai fogyasztókat. Ezt az elkötelezettséget ismerte most el anyavállalatunk ezzel a beruházással. További jó hír, hogy

a kapacitás bővülése mellett, mintegy 10 százalékkal szeretnénk bővíteni bőcsi üzemünk dolgozói létszámát.

Ezt előkészítendő november 9-én Toborzási napot tartunk a gyárban, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk”.

A doboztöltőgépsor megújításának első szakasza a terület előkészítésével idén ősszel kezdetét is vette, ezután pedig az új gépsorhoz tartozó energiaellátások kiépítése, valamint az épületgépészeti munkák következnek. 2019 elején telepítik az új berendezéseket, amelyeket jövő év áprilisában kezdenek tesztelni, és ha minden folyamat rendben megy, júniusban már teljes kapacitás mellett működhet az új doboztöltőgépsor. A beruházás ideje alatt a bőcsi üzem változatlan kapacitás mellett üzemel tovább.

Forrás: borsodisorgyar.hu