0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Új ORBIS-generáció

A CLAAS nemcsak a betakarítógépeket, hanem azok adaptereit is folyamatosan fejleszti, hiszen minden a gép elején kezdődik. Ezekre a fejlesztésekre példa a CLAAS legújabb, 6 és 7,5 méteres munkaszélességű ORBIS kukoricaadapter-családja.

Az új ORBIS 600 SD és ORBIS 750 silókukorica-adapterek nagy és kis tárcsákkal dolgoznak az optimális anyagáram, a nagy hatékonyság elérése és a biztos működés érdekében. Az újratervezett T-konzolokkal kialakított lengőkeretes felfüggesztés csökkenti a súlyt és növeli a kopásállóságot.

Az új adapternyitási, -csukási kinematikával az adapterek néhány másodpercen belül munkára vagy vonulásra készek.

Nagy és kicsi tárcsák

Az új, 6 és 7,5 méteres munkaszélességű ORBIS kukoricaadapterek kialakítása a kis és nagy tárcsák kombinációján alapul. A nagy tárcsák az adapter középső részén találhatók. Ezek tökéletes anyagáramot biztosítanak, a visszaforgatásnál pedig egyértelmű a működésbeli előnyük. Az adapterek elnyíló tagjain – ORBIS 600 SD esetén – két kis tárcsa, míg az ORBIS 750 esetében egy nagy tárcsa (kívül) és egy kis tárcsa (belül) dolgozik. Így alakul ki mindkét modellnél az ismert V-formájú anyagáram.

Újratervezték a szárterelőujjakat, amik a termény veszteségmentes felvételét teszik lehetővé.

Fekvő kukoricában a sorválasztócsúcsok leszerelhetők, az új, sarló alakú éllel ellátott vágótárcsák pedig a legjobb vágásminőséget biztosítják – minden termény esetén.

Lengőkeret T-konzolokkal

A lengőkeret új kialakítása a termény központosított szállítását biztosítja a JAGUAR előtömörítő hengereihez. A lengőkeret kétféle pozícióba állítható, aminek különösen nedves körülmények esetén van jelentősége, az adapter akkor is tudja tartani a vágási szögét, amikor a kerekek mélyebben süllyednek a talajba. Az AUTO CONTOUR aktív keresztirányú talajkövetés az egyenetlenségeket küszöböli ki, és pontos vágásmagasságot biztosít a teljes munkaszélességben. Ez a rendszer az ORBIS 750 adapterben szériafelszereltség, az ORBIS 600 SD modellhez opcióként rendelhető.

A hajtásláncot és a tárcsákat az újratervezett, moduláris felépítésű T-konzolok tartják.

Ez az új keretkonstrukcióval együtt alacsonyabb és egyenletesebb vágást tesz lehetővé, a szennyeződés megtapadása nélkül.

A formaedzett, kerekített, kopásálló T-konzolok a meghajtás egységeit óvják a kopástól és a szerkezeti igénybevételtől.

Új az összecsukás, a szétnyitás

Az új adapterek csukási-nyitási kinematikája teljesen új fejlesztés. A cél az volt, hogy csökkentsék a csukáshoz, nyitáshoz szükséges időt, és ezzel minimalizálják az átállási időt. Az ORBIS 600 SD modellnél az oldalegységek egyformán középre csukódnak, az ORBIS 750 esetében pedig szimmetrikusan egymásra. A kompakt összecsukott állapot tökéletes kilátást tesz lehetővé a közúti közlekedésnél a gépkezelőnek. Mindkét modell szállítási szélessége 3,0 méter, ami könnyebbé teszi a közúti engedélyeztetést, amihez mindkét modell elérhető integrált szállítórendszerrel is. Ennek kezelése a fülkéből történik. A szállítórendszer aktiválása után két kerék tartja a közúton az adapter súlyának legnagyobb részét, így betartható a JAGUAR megengedett legnagyobb első tengelyterhelése.

A rendszer lehetővé teszi a gyors és biztos váltást a területek között, és csökkenti a szükségtelen szerelési időket.

Tökéletes szecska

Az új adapterek hajtásrendszere tökéletesen illeszkedik mind a JAGUAR 900 silózókhoz (akár változtatható adapterhajtással), mind a JAGUAR 800 modellekhez. Az adapterek teljes fordulatszáma két fokozatban kapcsolható. Ezen kívül a továbbítódobok fordulatszáma három különböző fokozatban állítható az egyenletes terményáram érdekében. A JAGUAR 900-as silózókba rendelhető változtatható adapterhajtás automata funkciója lehetővé teszi a terményáram optimalizálását, kényelmesen a vezetőfülkéből.

A hajtóművek kevés száma és a hatékony erőátvitel miatt alacsony az energiaigény, ugyanakkor a lehető legnagyobb a hatékonyság.

Ráadásul az olajcsere-intervallumokat 2500 üzemórára vagy 5 évre tudták növelni, aminek pozitív hatása van a karbantartási költségekre.

Minden ORBIS szériafelszereltsége egy kommunikációs modul. Ez továbbítja az adatokat az adaptertől a silózóhoz, és elmenti a JAGUAR beállításait. Így az adaptercsere után sem vesznek el a beállítások, amivel időt lehet megtakarítani, és elkerülhetők a kezelői hibák is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu