0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Jön a jó idő: irány az erdő!

A hosszú hétvégén szép őszi időben várnak mindenkit az erdőbe, ahol a színes falevelek csodálatos látványt nyújtanak. Az időjósok szerint napsütésre és kisebb esőre is lehet számítani, a hőmérő higanyszála meghaladja a 15 fokot. Kicsik és nagyok, túrázásra fel, irány az erdő!

Erdész szemmel

Pár hete elkezdődött a Bükk és Mátra erdeiben a tölgy termésének hullása. Több erdészetnél folyik a kocsánytalan tölgy makk gyűjtése. Azonban a csapadékhiányos ősz miatt nagyon sok kiszáradt, elvesztette csírázóképességét és sok károsító támadta meg.

A még életképes makkokat az erdészetek őszi és tavaszi makkvetéshez használják fel az erdőfelújításokban.

Kisvonatok

A hosszú hétvégén a Felsőtárkányi, a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút és a Mátravasút mátrafüredi szakasza is szeretettel várja az kirándulókat a menterendnek megfelelően. A Mátravasút Szalajka-házi vonalán a felújítási munkálatok jó ütemben haladnak, befejezése novemberben várható.

A Mikulásjáratok programja hamarosan elérhető lesz a facebookon. Érdemes a facebook eseményt követni.

Hétvégi programajánló

Sok erdei bogyós gyümölcs most érleli termését, melyek közül a csipkének fontos szerepe van a szarvaskői emberek életében.

A hecsedlilekvár nagyon finom, vitamindús, amit meg is kóstolhatnak a látogatók Szarvaskőn a hétvégi Csipkebogyó fesztiválon.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.