A Csabai Kolbászfesztivál nemcsak békés megyei, hanem közép-európai szinten is az egyik legismertebb gasztrokulturális rendezvény. A 2018. október 19-22. között zajló fesztivál résztvevői a híres csabai kolbászon kívül számos füstölt terméket, valamint hagyományos, kézműves élelmiszert – mézeket, szörpöket, savanyúságokat – kóstolhatnak és vásárolhatnak meg a négynapos rendezvény alatt.
A kétségtelenül ízletes, ám „nehéz” ételnek számító kolbászok, szalámik és szalonnák mellett bizonyára jól esik majd a könnyű és tápanyagban gazdag halfalatokat is megkóstolni.
A „Kapj rá!” standján a halkolbász ízén túl receptfüzetekkel és gyermeksarokkal is ismerkedhetnek a látogatók.
Bográcsos halászlé, tradicionális halételek, kitűnő borok mellett a „Kapj rá!” standja sem hiányozhat a hétvége másik rendezvényéről, az Öreg-tavi Nagy Halászfesztiválról. A 2018. október 19-21. között megrendezésre kerülő eseményen az ország minden szegletéből odasereglő halfőző mesterek csillogtatják meg tudásukat, az ízletes fogásokat pedig üde neszmélyi borokkal öblíthetik le a látogatók. A „Kapj rá!” füstölt pisztrángfilével és halpástétommal várja a standhoz látogatókat, a nagy népszerűségnek örvendő gyerekfoglalkoztatóban pedig a legkisebbek oldhatnak meg izgalmas feladatokat.