0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

A világ legnagyobb „hajója” a halgazdálkodást is forradalmasíthatja

2020-ra hatalmas, hajó alakú lazacgazdaság készül el: a vízi alkalmatosságot Norvégia partjainál horgonyozzák majd le, s a tervek szerint 10 ezer tonna hal tárolásának tehet eleget. A speciális hajó a legzordabb körülményeknek is ellen tud majd állni.

A világ legnagyobb „hajójának” építése zajlik jelenleg Kínában. A munkák befejeztével – várhatóan 2020-ra – egy 431 méter hosszú, 54 méteres gerendákkal átszőtt, speciális akvakultúra-hajó készül majd el. A Havfarm névre keresztelt vízi alkalmatosság egy lazacgazdaságként működő, hajó alakú edény lesz, amelyet a szakemberek a tengeren kötnek majd ki. A hajót a norvég NSK Ship Design tervezte a szintén norvég, haltermeléssel, feldolgozással és értékesítéssel foglalkozó Nordlaks számára. Utóbbi cég tulajdonosai szerint

a Havfarm – avagy tengerfarm – a fenntartható halgazdálkodás forradalmát hozhatja el.

Ha elkészül a hajó, Norvégia partjaihoz közel horgonyozzák majd le, méghozzá olyan speciális rögzítési rendszert alkalmazva, mint amilyen a tengeri olajfúrótornyok esetében használatos. A skandináv ország világelső e területen, így a tervezők olyan megoldásokat tudnak alkalmazni, amelyekkel a lazacgazdaság játszi könnyedséggel ellen tud majd állni a legzordabb tengeri körülményeknek is. A tervek szerint a Havfarm négy méterrel feljebb emelkedhet rossz idő esetén; a létesítmény számára a tíz méteres hullámok sem jelenhetnek gondot.

A hajó belsejében mintegy 10 ezer tonna lazac kap helyet – ez nagyságrendileg 2 millió halnak felel meg. Magasságát tekintve az óceáni gazdaság tíz méterrel nő majd a tengerszint fölé, s hat, egyenként 50-szer 50 méteres ketrec, illetve a 60 méter mélységig hatoló hálók kapnak benne helyet.

A hajó működtetéséért hétfős legénység lesz felelős; az élelmiszersilók kapacitása 1000 tonna lesz; a tápellátást generátorok biztosítják majd.

Forrás: www.maritimejournal.com