0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Rangos nemzetközi kiállításon mutatkoznak be a magyar élelmiszerek

Elnézve kiállítóink termékeit joggal mondhatom, hogy Magyarország számottevő kapacitással rendelkezik kiváló minőségű, magas hozzáadott értéket képviselő élelmiszergazdasági termékekből és gasztronómiai különlegességekből, éppen ezért nagy eséllyel elnyerhetik a nemzetközi és a kifinomult ízlésű francia fogyasztók bizalmát is – mondta Zsigó Róbert a párizsi SIAL kiállításon.

A SIAL a világ egyik legnagyobb és legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari kiállítása, melyet kétévente rendeznek meg Franciaországban. 2016-ban, összesen 7 020 kiállító mutatkozott be 109 ország részvételével több, mint 150.000 látogatóval. A magyar kiállítói jelenlét évek óta stabil ezen a magas szintű rendezvényen.

Részvételünk célja elsősorban a nemzetközi szakközönség előtti bemutatkozás és a vevőkapcsolatok ápolása.

Idén 25 kiállítónknak van lehetősége az árubemutatásra, információszolgáltatásra és a sikeres tárgyalások lebonyolítására.

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Magyarország közép- és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiájának egyik legfontosabb pillére hazánk GMO-mentes politikája. Magyarország GMO-mentességét az ország alaptörvénye is rögzíti, mely Európában egyedülálló. Magyarország az Európai Unió tagjaként gyakran az EU-s jogszabályoknál is szigorúbb követelményeket érvényesít az élelmiszergazdaságban.

Az államtitkár felhívta rá a figyelmet, hogy

a hagyományos magyar termékek népszerűsítése, valamint a fenntartható fogyasztás és termelés előtérbe helyezése érdekében az Agrárminisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal irányításával számos, a lakosságot is célzó szemléletformáló, a magyar élelmiszerek ismertségét elősegítő kampányt, illetve programot szervez a hagyományos és modern kommunikációs csatornákon keresztül.

Az agártárca államtitkára kiemelte a párizsi nagykövetségünk sikeres közreműködését az elmúlt időszakban megélénkült, az agrár-élelmiszeripari ágazatot érintő magas szintű intézményesített párbeszédek, és a megalapozott kétoldalú szakmai együttműködések előmozdításában.

 

Forrás: AM Sajtóiroda