0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban – szakmai workshop

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet 2018. november 22-én (csütörtökön) rendezi meg az „Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban: technológiai szükségszerűség vagy felelős stratégiával, együttműködéssel kezelhető kihívás?” című szakmai előadást és az ehhez kapcsolódó témabeszélgetést, melyre várják az érdeklődőket.

Az AKI Élelmiszerlánc-kutatási Osztálya 2015 óta foglalkozik az élelmiszerveszteség, élelmiszerpazarlás témakörével. 2018-ban az élelmiszeriparban keletkező veszteségekre irányult a vizsgálatunk, mert a releváns szakirodalmak alapján a lakosság után a második legnagyobb „veszteség-termelő” a feldolgozási fázis. Kutatásunk egyik kérdése az volt, hogy a keletkező veszteségen belül mekkora a technológiából adódó, el nem kerülhető rész; mekkora hányadot képviselnek a nem megfelelő technológiai megoldásokból, emberi mulasztásból, ismerethiányból eredő hulladékok.

Arra is választ kerestünk, hogyan lehetne utóbbiakat csökkenteni, és a keletkező melléktermékeket, hulladékokat minél jobban hasznosítani.

Vizsgáltuk továbbá azt is, mitől függ, hogy egy élelmiszeripari cég mennyire innovatív ezen a területen, milyen külső és belső tényezők motiválják a veszteségek csökkentését, illetve milyen szabályozási, gazdasági okok akadályozzák a hatékonyabb cselekvést ezen a területen.

Időpont: 2018. november 22., csütörtök 10:00 óra

Helyszín: Agrárgazdasági Kutató Intézet (1093 Budapest, Zsil utca 3-5.; földszinti konferenciaterem)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni IDE kattintva lehet, jelentkezési határidő: 2018. november 19.

Forrás: AKI