0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Berlinben vagy Tokióban állítana ki? Most kell jelentkezni az AMC-nél

Két felhívás jelent meg az AMC honlapján, elkezdték szervezni a magyar közösségi részvételt Európa legnagyobb mezőgazdasági „népünnepélyére”, a berlini Zöld Hétre, valamint egy szigorúan szakmai távol-keleti kiállításra, a tokiói Foodexre. A jelentkezési határidő mindkét esetben november 30.

Európa legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói kiállításárát, a Nemzetközi Zöld Hetet (Internationale Grüne Woche, IGW). ezúttal január 18–29. között tartják Berlinben. A jelentkezők új, egységes arculati elemekkel felépített standokon jelenhetnek meg, ahol árusításra, árubemutatásra, információszolgáltatásra ad lehetőséget az AMC.

Magyarország 1972 óta tradicionális résztvevője az élelmiszergazdaság ezen kiemelkedő seregszemléjének, amely egyben a német és a nemzetközi politikai vezetés egyik legfőbb találkozóhelye is. A 2017-es partnerországi, és a tavalyi jelentős részvételt követően hazánk újra kiemelt megjelenéssel vesz részt a vásáron, mintegy bruttó 800 négyzetméteren a 11.2-es csarnokban.

Miért érdemes ott lenni? Mert a kiállítás teljes ideje alatt lehetőség van árusításra a Németországban érvényes szabályok betartásával (idén a látogatók több mint 46 millió euró értékben vásároltak a helyszínen);

mert a vásár tíz napja alatt az idén több mint 400 ezer látogatót regisztráltak; és mert a fogyasztói jelenlét mellett egyre erősebb a vásár szakmai látogatottsága is, 2018-ban több mint 90 ezer szakmai látogató vett részt a kiállításon.

Nagyközönségi jellegéből fakadóan a megfelelő mennyiségű árualappal rendelkező kiállítói körnek ajánlja a zöld heti megjelenést az AMC, továbbá fölhívja a figyelmet, hogy az áruk elérhetőségét a kiállítás teljes ideje alatt meg kell oldani, valamint, hogy a jelentkezés feltétele, hogy a kiállítási térben foglalkoztatott munkatársak angolul vagy németül tudjanak kommunikálni a vásár látogatóival.

A jelentkezési határidő 2018. november 30., a részletek az amc.hu oldalon olvashatók.

Ugyancsak november 30-ig várja az AMC azok jelentkezését, akik a lényegesen távolabbi és más jellegű, szigorúan szakmai kiállítás, a Foodex Japan közösségi standján vennének részt.

Ez a kiállítás március 5–8. között zajlik majd Tokióban, és ahogy az AMC összefoglalójában olvashatjuk, a világ egyik legrangosabb és legnagyobb élelmiszer- és ital szakkiállításáról van szó, 2018-ban 83 országból több mint 3 ezer kiállító mutatta be a termékeit több mint 72 ezer látogatónak, 2019-ben pedig további fejlődés várható. Az eseményre kizárólag szakmai látogatók – az élelmiszertermelésben és -kereskedelemben érdekelt beszerzők, importőrök, disztribútorok, valamint a HoReCa szektor képviselői – látogatnak el. Remek alkalom a japán és az ázsiai piacok megismerésére, meghódítására és új partnerek szerzésére. Az AMC fennállása óta összesen 12 alkalommal szervezett közösségi megjelenést a Csendes-óceáni térség egyik legjelentősebb kereskedelmi és üzleti rendezvényén, ezúttal összesen 162 négyzetmétert foglalt le. A standon látványkonyha üzemel majd, ahol a kiállítók termékeiből magyar szakács közreműködésével folyamatos gasztronómiai bemutatót tartanak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu