0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Precíz vetés

A mechanikus Vitasem vetőgép az innovatív talajművelés példája. Különösen a pontos magadagolás, magvezetés, az egyenletes vetésmélység és a vetőgép kényelmes kezelése teszik különlegessé. Precíz vetés sikeres betakarítás. Pontos, gyors, racionális: a vetéstechnikában az említett négy tulajdonság különös jelentőségű.

A Pöttingernek ez, az egymással összeépíthető elemű vetőgépe eredményezi, hogy minden követelménynek megfelel. A függesztett Vitasem vetőgép akár önállóan, akár kombinációban is üzemeltethető. A stabil vázkialakítás minden terhelésnek ellenáll.

A hárompont-függesztés (Kat 2) a stabil függesztőkészlettel és a harmadik pont két pozíciójával gyors csatlakoztatást tesz lehetővé. A függesztőszerkezet a vetőgép tartállyal nagy stabilitást biztosít. A vetőmagtartály fedelének kivitele egyedülálló a mezőgazdasági gépek gyártásában. A fedéllemez nem hegesztett, hanem a tartó és a merevítés ragasztott. Ezáltal nem látható hegesztési varrat. A Vitasem magtartályának fala olyan kialakítású, hogy minden szem a keverőtengely nélkül is a vetőegységhez jut.

Stabil, könnyűépítésű lemez gumitömítéssel és gázrugóval, két fokozatban nyitható, 85° vagy 103° Big-Bag zsákos töltéshez. A kapcsolóelem a vetőgép vázzal van összekapcsolva, a közép-válaszfal és az osztórekesz nagy stabilitást biztosít. A belső térben lévő terelőlemezzel elfelejthető az egy oldalra történő magadagolás. A vetőmagtartály töltöttségi szintjelző, szériakivitel.

A Multi-vetési rendszer minden vetőmag esetén precízen dolgozik. Tökéletes adagolás 0,7 kg/ha – 400 kg/ha-ig. A két, egybeépített adagolóelem a vetőkerék-házon belül lehetővé teszi a normál és az aprómagok adagolását is. A használata egy innovatív megoldáson alapul, mely egyértelműen javítja a vetés egyenletességét az aprómagoknál is, és ehhez kapcsolódóan megkönnyíti az átállítást.

A vetéstechnika legfőbb célja a kivetett mennyiség redukálása és az optimális terítés. A két, egybeépített adagolóegység egy vetőházba került. A vetőkereket egy vetőtengelyre csapágyazták, előnye, hogy nem kell külön állítani a vetőkereket a normál és az apró magvaknál.

Egy beépített választófal a leeresztő elzáróban megakadályozza az átfolyást. A felhúzott átkötőhíd megakadályozza a kis magok átfolyását a normál vetőkerékre, így garantálja a magas vetésegyenletességet. A rugózott, egyedileg állítható leeresztő könnyen kiválasztja az idegen anyagokat.

A szármaradványos vetésnél vagy növényi maradványos talajon a legjobb megoldás a domború vetőtárcsa. A Pöttinger ferdénjáró vetőtárcsája nyitja a talajt. Egy ugyanolyan kialakítású vonótárcsa eltávolítja a szalma és szármaradványokat a vetőbarázda útjából, és tiszta vetőbarázdát eredményez. Ezáltal garantált az egyenletes magkivetés. A csoroszlyanyomás (25 kg-ig) központi állítása a vetőgép bal oldalán történhet. A pontos rugónyomás érték garantálja a csoroszlyanyomást az első és hátsó csoroszlyáknál is.

A magadagolóktól a csoroszlyákig teleszkópos vetőcsöveken jutnak el a magok.

Teleszkópos vetőcső felül rozsdamentes acélból készült, alul műanyagból a kis súrlódási ellenállás érdekében. A kombináció által a mag statikus feltöltődése észrevehetően kisebb.

Minden Vitasem vetőgép alaptartozéka a 400 mm átmérőjű csipkés nyomjelző tárcsa, hidraulikus működtetésű váltószeleppel, mechanikus szállításbiztosítóval.

Minden csoroszlyát az egyenletes vetésmélység miatt viszszatömörítő kerékkel vezették meg, átmérője 330 mm.

A tömörítőkerekeken kívül a Perfekt magtakaró pálcasor biztosítja a tökéletes elmunkálást. A perfekt magtakaró kimondottan egyenletes felületet képez. A rövid és hosszú villás pálcák cserélhetőek, a talaj felszínére tökéletesen illeszkednek. Biztos a magtakarás a különlegesen sekélyen vetett magoknál is. Egyenletes magtakarás valósul meg minden vetésnél.

A Vitasem vetőgép vezérléséért a Compass kezelőterminál a felelős. A Compass kezelőpult egy kényelmes, elektronikus kezelőegység, amely megkönnyíti a vetőgép kezelését és garantálja a szakszerű felügyeletet. Modern, többsoros grafikus kijelzővel, kiemelt és hátsó világítású nyomógombokkal rendelkezik. Vezérli a művelőnyom kapcsolást, jelzi a sebességet, napi és összhektár számláló.

A művelőnyom kapcsolás a Compass kezelőegységen keresztül történik. Egy elektromágneses kuplung kapcsolja le a vetőkerekeket, művelőnyomonként maximum 3 vetőkerék kapcsolható ki. Ha betáplálják a vegyszerező munkaszélességét, a művelőnyom automatika kiszámolja a művelőút ritmust. Aszimmetrikus művelőnyom és különleges művelőnyom éppúgy beállítható, mint a hagyományosnak mondható szimmetrikus művelőnyom. (x)

Forrás: AGROTEC Magyarország Kft.