0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Testtömegmérés stresszmentesen

A Hollandiában megrendezett VIV Europe kiállításon mutatta be először a Fancom cég legújabb termékét, a hízók folyamatos testtömeg-gyarapodásának mérésére alkalmas eYeGrow elnevezésű 3D kamerát. A plafonra szerelhető berendezéssel stesszmentesen és nagyon pontosan követhető az állatok gyarapodása.

A hízók testtömegének nagy pontosságú mérésére, illetve a gyarapodás naplózására alkalmas, 3D képalkotáson alapuló eszköz lényegében egy plafonra szerelt 3D kamera, ami észrevétlenül és bármiféle zavarás nélkül képes folyamatosan figyelni és rögzíteni az adott kutricában található jószágok testtömegét és napi súlygyarapodását. Kijelzi az csoportra jellemző átlagos testtömeget, a mérések számát és egyéb adatokat.

A gyártó szerint a számítógépes rendszer 97 százalék feletti pontossággal működik, és hatékonyan képes segíteni az alkalmazott takarmányozási programok finomhangolását. A kamera könnyen, egyéb fényforrások beépítése nélkül felszerelhető, és ugyanilyen könnyen, kalibrálás nélkül átszerelhető máshová. Gyári felhasználói felülete külön szoftver nélkül is lehetővé teszi az adatok kiolvasását, de az eszköz emellett támogatja az úgynevezett felhőalapú adatkezelési megoldásokat is.

Forrás: www.fancom.com