Back to top

Jól teljesített a Zwack Unicum Nyrt. az első félévben

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 14,3 százalékkal, adózott eredménye 27,4 százalékkal nőtt idén április-szeptemberben a tavalyi év hasonló időszakához képest - derült ki a társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzé tett gyorsjelentéséből.

Az időközi nem auditált jelentés alapján 2018-2019-es üzleti évének első fél évében a Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 12,145 milliárd forint volt, ezzel párhuzamosan 1,129 milliárd forint adózott eredményt ért el.

A nettó értékesítés - a jövedéki és népegészségügyi termékadó nélküli árbevétel - 7,348 milliárd forint volt, 13,7 százalékkal, 886 millió forinttal magasabb a bázisidőszaki árbevételnél.

A hazai piacon a saját termelésű termékek nettó árbevétele 17,1 százalékkal 5,18 milliárd forintra emelkedett. A prémium termékek árbevétele 13,7 százalékkal nőtt a bázisidőszakhoz képest. A saját termelésű minőségi termékek árbevétele 25,4 százalékkal emelkedett.

A beszámolóban kiemelik, hogy az üzleti év első fél évének kedvező árbevételi adataihoz a volumen növekedése és az értékesítési árak emelkedése egyaránt hozzájárult.

Zwack Unicum Nyrt. export árbevétele 765 millió forint volt az idei első fél évben, ez 5,6 százalékos növekedés a bázisidőszakhoz képest. Az árbevétel-növekedés közel felét az Unicum Riserva adta.

Az anyagköltségek és anyagjellegű ráfordítások 11,7 százalékkal, 312 millió forinttal emelkedtek, a személyi jellegű ráfordítások 6,6 százalékkal, 89 millió forinttal nőttek.

A Zwack részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír kedden 16 500 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 17 750 forint, a legalacsonyabb 16 000 forint volt.

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar ötlet a világ 20 legígéretesebb franchise koncepciója között

A több száz jelentkező közül a miskolci Creppy franchise koncepciója is helyet kapott a világ legjobb 20 feltörekvő, innovatív franchise vállalkozása között. Jövőre magyar vállalkozásként öregbítheti Magyarország hírnevét az International Franchise Association megmérettetésén Las Vegas-ban az Egyesült Államokban.

Globális márkák a helyiek ellen

A globális márkák igyekeznek a világ minden országában megnyerni a vevőket maguknak. Sikeresen, ahogy azt a Nielsen ez irányú kutatásai mutatják: a fogyasztók néhány kategóriát kivéve általában inkább részesítenek előnyben nagy cégeket, illetve márkákat, mint kisebb belföldi piaci szereplőket.

Mit együnk az egészségünkért?

A rehabilitált élelmiszerek közé nemrégiben a tojás is felkerült, pedig fogyasztása néhány éve még nemkívánatos volt. Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője arról beszélt, ami mindannyiunk számára égető kérdés. Hogy mit is együnk az egészségünkért.

A minőségi, édes pezsgőt keressük

Mindinkább a magasabb árfekvésű, minőségi pezsgők felé fordulnak a magyar fogyasztók – mondta a Világgazdaságnak Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

Olcsóbb banánt enni, mint almát

A gyümölcsök ára átlagosan alacsonyabb, mint tavaly, ám még így is sok hazai fajta drágább, mint több egzotikus gyümölcs.

Jöhet a nemzeti védjegy

Az Agrárminisztérium olyan új, állami minősítési rendszert szeretne létrehozni, amely kiváltja az összes egyéb minőségi emblémát, egyetlen erős védjegyet teremtve - közölte az agrárminiszter szombaton Hévízen.

A marha nem csak steaknek jó

A mázsás állatok nem csak a tányérunkon végezhetik a vágás után. Manapság, a mindennapi élet során használt tárgyaink nagy része mesterséges alapanyagokból készül. Azonban akad néhány olyan termék, amely természetes, állati nyersanyagokat használ fel.

Mogyoróval az allergia ellen?

A kisgyerekkortól folyamatosan fogyasztott mogyoró véd a maggal szembeni allergiával szemben – következtet egy brit kutatás alapján a Business Insider. Bár a tanulmány önmagában még nem bizonyítja a feltevést, az eredmény szignifikáns, és jól beilleszthető az allergiáról szerzett eddigi ismereteinkbe.

A pálinkafőzés veszélyei

Amennyi örömöt, annyi veszélyt is jelenthet a pálinkafőzés, ha nem szakszerűen járunk el, és nem megfelelően tároljuk és fogyasztjuk ezt a nemes italt. Ezt alátámasztja több, az elmúlt években történt tragédia és baleset is. A Pálinka Nemzeti Tanács és annak elnöke, Mihályi László ezért úgy döntött, hogy listába szedi a leggyakoribb okokat, valamint tanácsokat, megoldásokat is kínál az otthoni párlatbalesetek elkerülésére.

Genetikától függ, szeretjük-e a kávét

A kávé keserű íze nem finom – mégis emberek milliói fogyasztják naponta mint kedvelt italt. Egy friss kutatás szerint genetikai alapokra vezethető vissza, ki szereti a kávét és ki nem.