0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

„Bespájzonak” a brit cégek, megteltek a raktárak a Brexit miatt

Telepakolják a brit gyártók uniós nyersanyagokkal a raktáraikat. Elsősorban az élelmiszeripar szereplői tartanak attól, hogy az EU bekeményít és nem sikerül majd kedvező kereskedelmi egyezményt kötni.

A Brexit szavazás óta ugrásszerűen megnövekedett a raktározás utáni kereslet – elsősorban nyersanyagok tekintetében.

A BBC egy Cardiff központú logisztikai cégek keresett fel, mely kifejezetten hűtött raktárakra specializálódott. Kiderült, hogy a Wild Water csoport raktárai megtelek és már a környező városok raktárait is kibérelték. Emellett új épületeket vásároltak, sőt egy hatalmas raktárkomplexumot készülnek felhúzni Aberbargoed-ban, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett igényeket.

Jake Rattenbury a cég műveleti menedzsere vezette körbe a BBC munkatársait a cardiffi raktárban, ahol elmondta:

– Közeledik a Brexit és sok cég elkezdte felhalmozni a nyersanyagokat attól tartva, hogy „no deal” megállapodás születik, azaz megszűnik a szabad kereskedelem az EU és Anglia között.

Rattenbury elmondta, hogy az élet minden területére hatással van Brexit, elvégre az összes iparágnak vannak külföldi beszállítói – elsősorban nyersanyagokat hoznak be a brit cégek:

– Úgy látjuk, hogy az élelmiszeripari cégeket érinti a helyzet leginkább – egyszerűen nem tudják felmérni, mire számíthatnak a kilépés után.

Nincs elég hely

– A lehető legrosszabb megoldást kell választanunk: kénytelenek vagyunk rengeteg ügyfelet visszautasítani, mert egyszerűen kifogytunk a tárolási kapacitásból.

Forrás: BBC