Back to top

Palacsintasütéssel segített a gyermekhospice alapítványnak

Korábban guiness-rekordot döntött gyrostáljával, minden évben több jótékonysági akciót is szervez, idén palacsintasütéssel segített az Eurakvilo Gyermekhospice alapítványnak Mészáros Csaba, a Mr. Remy Gyrosos tulajdonosa.

Az ünnepek közeledtével rendre felébred az emberekben a segíteni akarás. Csakhogy gyakran elfelejtjük, a rászorulóknak a naptártól függetlenül is jól jön ha melléjük állunk. Így tett még a nyáron Mészáros Csaba, a Mr. Remy Gyrosos tulajdonosa, aki másfél hónapon át minden eladott palacsintája árát félretette, és az akció zárultával a befolyt összeget az Eurakvilo Gyermekongológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványnak ajánlotta fel - írja a bama.hu.

– Nem csak az anyagi, de az erkölcsi kiállás is nagyon fontos a számunkra – mondta Farkas Éva, az Eurakvilo képviseletében.

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nagyvállalatok mellett minket még mindig leginkább magánemberek támogatnak. Az a fajta segítség, amit Mészáros Csabitól kaptunk még meglehetősen ritka. De rengeteget számít!

Az ilyen, és ehhez hasonló kampányoknak, hiteles embereknek és a folyamatos lelkiismeretes munkának hála például az elmúlt évben jelentősen, mintegy hatvan százalékkal nőtt az 1 százalékos adófelajánlásunk. Ezúton is köszönjük azoknak, akik a javunkra rendelkeztek.

Farkas hozzátette, sokat ötletelnek, hogyan lehetne mozgósítani az embereket, merthogy az Eurakvilonak mindig jól jön a támogatás. Az egész Dél-Dunántúli régió ellátásáért felelős szervezet évente van, hogy 30–40 új beteget vesz fel. A gyerekek 75 százaléka ugyan meggyógyul, de a többiek számára az otthoni gyermekhospice szolgáltatás is elérhető.

– Sokszor csak egy jó beszélgetésen múlik, hogy meggyőzzünk valakit az együttműködésről – magyarázta Farkas. – Az ember ugyanis nem csak egy személytelen levél. Ha leülnek velünk, szemtől szemben gyorsan megértik, milyen fontos az a munka, amit végzünk.

A gyrosos másfél hónap alatt 252 ezer forintot gyűjtött össze a palacsinták eladásából. A gyűjtődoboz gyártójának is fel lesz adva a lecke, a 12 kilónyi pénzzel már félve emelte meg a dobozt. Az összeget az alapítvány csontbiopsziás mintavételi tűk vásárlására fordítja.

– Kicsit neheztelek a vállalkozói szférára, kevesen vagyunk, akik próbálunk segíteni – mondta Mészáros. – Pedig ez aztán tényleg nem kerül sokba. Mindenkinek van egy szellemi tőkéje, azzal kell élni. Illetve, akarni kell vele élni. Az a pár kiló liszt meg tej, amiből a palacsintát csinálom, semmi. Nem minden a profit. Persze, le lehet húzni minden bőrt, hogy minél több legyen nekünk. De nem csak kivágni, ültetni is kell a fákat! Én hiszek benne, hogy egy fecske is csinálhat nyarat. Az Eurakvilo a közeljövőben könnyűzenei esttel, Fürdőruhás Mikulásfutással, ünnepi hangversennyel és adventi vásárral mozgatja meg az adakozókat.

Forrás: 
bama.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gyanúsan olcsó import tej került forgalomba

A Penny Market Kft. – többszörös előzetes egyeztetés ellenére – drasztikusan alacsony, 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet 2019. március 21-én, az üzletlánc ezzel a lépéssel a hazai tejfeldolgozóknak és tejtermelőknek hosszabb távon is jelentős károkat okozhat. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT) ezért hatósági ellenőrzést kezdeményezett.

Már az élelmiszerlánc-biztonsági elemző rendszer is intelligens

Eredményesen lebonyolította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az „Intelligens Élelmiszerlánc-biztonsági Elemző Rendszer létrehozása” (INTEL) című, kétéves projektjét, amely a hivatal élelmiszerlánc-biztonsági elemző rendszerének korszerűsítését és az ügyfelek elektronikus ügyintézésének egyszerűsítését tette lehetővé.

Ízesített ásványvizek és újfajta likőrök fejlesztéséről állapodtak meg

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a Miskolci Likőrgyár Zrt. a magyar szeszesital-gyártás értéknövelő és fenntartható fejlesztése érdekében szerdán Budapesten.

Indul a medvehagymaszezon: nem mindegy, honnan és mennyit szedünk!

A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A vadfokhagymaként is ismert, jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik. Azonban nem mindegy, honnan és mennyit gyűjtünk ebből az erdei csemegéből.

A kormány is a minőségi sörök mellé állt

A sörágazat dinamikus fejlődésének fenntartása mellett a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére és a kézműves sörök szegmensének szélesítésére - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán, a XIII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra beharangozó sajtótájékoztatón, Budapesten.

Népszerűsítik a vadhúsból készülő ételeket

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Szervezetei által közösen útjára indított eseménysorozat keretében a vadhúsfogyasztás népszerűsítésére gasztronómiai bemutatót tart Pécsett március 22-én – jelentették be az esemény szervezői közösen tartott sajtótájékoztató keretében.

Professzor: kevesebb sót használjon az élelmiszeripar!

Újabb tudós figyelmeztetett a sóbevitel mérséklésének hatására, Paul Elliott, az Imperial College London professzora ráadásul rendszerszintű változást sürget. Szerinte ha az élelmiszeripar nagyarányú sócsökkentést lépne meg, az emberéleteket menthetne.

Megdőlt a sörre bor népi bölcsesség

Mindegy milyen sorrendben, ha sokat iszunk, berúgunk, ezt állapították meg egy kísérlet eredményeképpen német és angol tudósok. Ezzel évszázados népi bölcsességet döntöttek meg.

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozási továbbképzés a NAK-nál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága – az ingyenes szakmai programsorozata keretein belül – meghirdeti a „Tanuljunk együtt! - Zöldség-gyümölcs feldolgozás” elnevezésű rendezvényét.

Brexit: már a karácsonyi szerződések is késnek

Előfordulhat, hogy hiába keresik a hagyományos karácsonyi élelmiszertermékeket a brit édességek és csemegék rajongói az idei ünnepek alkalmával. Arról már sokat beszéltek, hogy a jelentős élelmiszerbehozatalra szoruló brit szigeteken korábban nem látott áruhiány és drágulás következhet be a Brexit miatt, de a jelek szerint a jellegzetesen brit termékek kivitele is komoly akadályok elé néz.