Back to top

Palacsintasütéssel segített a gyermekhospice alapítványnak

Korábban guiness-rekordot döntött gyrostáljával, minden évben több jótékonysági akciót is szervez, idén palacsintasütéssel segített az Eurakvilo Gyermekhospice alapítványnak Mészáros Csaba, a Mr. Remy Gyrosos tulajdonosa.

Az ünnepek közeledtével rendre felébred az emberekben a segíteni akarás. Csakhogy gyakran elfelejtjük, a rászorulóknak a naptártól függetlenül is jól jön ha melléjük állunk. Így tett még a nyáron Mészáros Csaba, a Mr. Remy Gyrosos tulajdonosa, aki másfél hónapon át minden eladott palacsintája árát félretette, és az akció zárultával a befolyt összeget az Eurakvilo Gyermekongológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványnak ajánlotta fel - írja a bama.hu.

– Nem csak az anyagi, de az erkölcsi kiállás is nagyon fontos a számunkra – mondta Farkas Éva, az Eurakvilo képviseletében.

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nagyvállalatok mellett minket még mindig leginkább magánemberek támogatnak. Az a fajta segítség, amit Mészáros Csabitól kaptunk még meglehetősen ritka. De rengeteget számít!

Az ilyen, és ehhez hasonló kampányoknak, hiteles embereknek és a folyamatos lelkiismeretes munkának hála például az elmúlt évben jelentősen, mintegy hatvan százalékkal nőtt az 1 százalékos adófelajánlásunk. Ezúton is köszönjük azoknak, akik a javunkra rendelkeztek.

Farkas hozzátette, sokat ötletelnek, hogyan lehetne mozgósítani az embereket, merthogy az Eurakvilonak mindig jól jön a támogatás. Az egész Dél-Dunántúli régió ellátásáért felelős szervezet évente van, hogy 30–40 új beteget vesz fel. A gyerekek 75 százaléka ugyan meggyógyul, de a többiek számára az otthoni gyermekhospice szolgáltatás is elérhető.

– Sokszor csak egy jó beszélgetésen múlik, hogy meggyőzzünk valakit az együttműködésről – magyarázta Farkas. – Az ember ugyanis nem csak egy személytelen levél. Ha leülnek velünk, szemtől szemben gyorsan megértik, milyen fontos az a munka, amit végzünk.

A gyrosos másfél hónap alatt 252 ezer forintot gyűjtött össze a palacsinták eladásából. A gyűjtődoboz gyártójának is fel lesz adva a lecke, a 12 kilónyi pénzzel már félve emelte meg a dobozt. Az összeget az alapítvány csontbiopsziás mintavételi tűk vásárlására fordítja.

– Kicsit neheztelek a vállalkozói szférára, kevesen vagyunk, akik próbálunk segíteni – mondta Mészáros. – Pedig ez aztán tényleg nem kerül sokba. Mindenkinek van egy szellemi tőkéje, azzal kell élni. Illetve, akarni kell vele élni. Az a pár kiló liszt meg tej, amiből a palacsintát csinálom, semmi. Nem minden a profit. Persze, le lehet húzni minden bőrt, hogy minél több legyen nekünk. De nem csak kivágni, ültetni is kell a fákat! Én hiszek benne, hogy egy fecske is csinálhat nyarat. Az Eurakvilo a közeljövőben könnyűzenei esttel, Fürdőruhás Mikulásfutással, ünnepi hangversennyel és adventi vásárral mozgatja meg az adakozókat.

Forrás: 
bama.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az egészséges táplálkozásban is van helyük a tésztaféléknek

A tésztafélék annak ellenére is a rendszeresen fogyasztott élelmiszereink közé tartoznak, hogy mi magyarok nem számítunk igazi „tésztás” nemzetnek. Azonban minden családnak van legalább egy kedvenc tésztaétele, és persze a levesek jelentős részét is tésztabetéttel tesszük tartalmasabbá. De szedhetünk-e egy kicsit többet a tányérunkra, ha az egészségünkre is figyelni akarunk?

Bárány: kijózanodás következhet a Brexit folyamatában

Ébresztőként szolgálhat a brit politikai elit számára a May-féle tervezet keddi bukása, amelynek eredménye egy sokkal enyhébb forgatókönyv megvalósulása lehet – mondta el lapunknak az egyik legnagyobb baromfihús-exportőr vállalat tulajdonosa.

Elismert az uniós élelmiszerbiztonsági modell, de nem elég ambíciózus

Az Európai Számvevőszék új jelentése szerint, noha a fogyasztókat az élelmiszerekben található veszélyes vegyi anyagoktól megvédő uniós rendszer kellően megalapozott, jelenleg túl ambiciózusnak bizonyul. Az Európai Bizottság és a tagállamok nem rendelkeznek kellő kapacitással ahhoz, hogy a rendszer működését maradéktalanul biztosítsák.

Péntektől vámot kell fizetni az egyik rizsfajta behozatalánál

A Kambodzsából és Mianmarból származó indica rizs uniós behozatala jelentősen megemelkedett, gazdasági károkat okozva az európai termelőknek, ezért az Európai Bizottság úgy döntött, hogy behozatali vámokat ír elő az érintett rizsfajtára - közölte az uniós bizottság szerdán.

Csak a jelöléssel volt gond a 100%-os citromleveknél

13 citromlé komplex vizsgálatát és ellenőrzését végezték el a szakemberek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. Bio és sűrítményből készült gyümölcslé egyaránt akadt a tesztelt termékek között. A hivatal munkatársai laboratóriumban ellenőrizték többek között a növényvédő- és tartósítószerek jelenlétét, a termékek vitamin- és citromsav-tartalmát, valamint pH értékét.

Sört hozhat a postás

Sör forgalmazásába kezdett 3200 hivatalában az orosz posta - közölte a Pocsta Rosszii sajtószolgálata kedden az RNS hírügynökséggel.

Robotok szállítják a nassolnivalót a megfáradt egyetemistáknak

Télen-nyáron, esőben, lejtőn fel és le szállítják a finomságokat egy amerikai egyetemen a PepsiCo önjáró robotjai a tanulóknak és az iskola alkalmazottainak.

Idén ünnepelhetjük először az Élelmiszerbiztonsági Világnapot

Az idei évtől június 7-e a biztonságos élelmiszerek előnyeiről szól majd. A tematikus világnap szükségességével 2015 óta foglalkoznak a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot. Az Agrárminisztérium, a magyar élelmiszerlánc-biztonságért felelős és az iránt maximálisan elkötelezett szervezetként, üdvözli az Élelmiszerbiztonsági Világnap bevezetését– fogalmazott Zsigó Róbert.

Több Lindt csoki fogyott tavaly

A svájci Lindt & Sprüngli a várakozásoknak megfelelő mértékben növelte eladásait tavaly.

Sokat hoz a konyhára a csipszadó

Idén 57 milliárd forint bevételt jelent a népegészségügyi termékadó (amelyet csipszadónak is neveznek) az egészségügyi ágazatnak - közölte Joó Tamás egészségügyi közgazdász hétfő este az M1 aktuális csatornán.