Back to top

Palacsintasütéssel segített a gyermekhospice alapítványnak

Korábban guiness-rekordot döntött gyrostáljával, minden évben több jótékonysági akciót is szervez, idén palacsintasütéssel segített az Eurakvilo Gyermekhospice alapítványnak Mészáros Csaba, a Mr. Remy Gyrosos tulajdonosa.

Az ünnepek közeledtével rendre felébred az emberekben a segíteni akarás. Csakhogy gyakran elfelejtjük, a rászorulóknak a naptártól függetlenül is jól jön ha melléjük állunk. Így tett még a nyáron Mészáros Csaba, a Mr. Remy Gyrosos tulajdonosa, aki másfél hónapon át minden eladott palacsintája árát félretette, és az akció zárultával a befolyt összeget az Eurakvilo Gyermekongológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványnak ajánlotta fel - írja a bama.hu.

– Nem csak az anyagi, de az erkölcsi kiállás is nagyon fontos a számunkra – mondta Farkas Éva, az Eurakvilo képviseletében.

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nagyvállalatok mellett minket még mindig leginkább magánemberek támogatnak. Az a fajta segítség, amit Mészáros Csabitól kaptunk még meglehetősen ritka. De rengeteget számít!

Az ilyen, és ehhez hasonló kampányoknak, hiteles embereknek és a folyamatos lelkiismeretes munkának hála például az elmúlt évben jelentősen, mintegy hatvan százalékkal nőtt az 1 százalékos adófelajánlásunk. Ezúton is köszönjük azoknak, akik a javunkra rendelkeztek.

Farkas hozzátette, sokat ötletelnek, hogyan lehetne mozgósítani az embereket, merthogy az Eurakvilonak mindig jól jön a támogatás. Az egész Dél-Dunántúli régió ellátásáért felelős szervezet évente van, hogy 30–40 új beteget vesz fel. A gyerekek 75 százaléka ugyan meggyógyul, de a többiek számára az otthoni gyermekhospice szolgáltatás is elérhető.

– Sokszor csak egy jó beszélgetésen múlik, hogy meggyőzzünk valakit az együttműködésről – magyarázta Farkas. – Az ember ugyanis nem csak egy személytelen levél. Ha leülnek velünk, szemtől szemben gyorsan megértik, milyen fontos az a munka, amit végzünk.

A gyrosos másfél hónap alatt 252 ezer forintot gyűjtött össze a palacsinták eladásából. A gyűjtődoboz gyártójának is fel lesz adva a lecke, a 12 kilónyi pénzzel már félve emelte meg a dobozt. Az összeget az alapítvány csontbiopsziás mintavételi tűk vásárlására fordítja.

– Kicsit neheztelek a vállalkozói szférára, kevesen vagyunk, akik próbálunk segíteni – mondta Mészáros. – Pedig ez aztán tényleg nem kerül sokba. Mindenkinek van egy szellemi tőkéje, azzal kell élni. Illetve, akarni kell vele élni. Az a pár kiló liszt meg tej, amiből a palacsintát csinálom, semmi. Nem minden a profit. Persze, le lehet húzni minden bőrt, hogy minél több legyen nekünk. De nem csak kivágni, ültetni is kell a fákat! Én hiszek benne, hogy egy fecske is csinálhat nyarat. Az Eurakvilo a közeljövőben könnyűzenei esttel, Fürdőruhás Mikulásfutással, ünnepi hangversennyel és adventi vásárral mozgatja meg az adakozókat.

Forrás: 
bama.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar ötlet a világ 20 legígéretesebb franchise koncepciója között

A több száz jelentkező közül a miskolci Creppy franchise koncepciója is helyet kapott a világ legjobb 20 feltörekvő, innovatív franchise vállalkozása között. Jövőre magyar vállalkozásként öregbítheti Magyarország hírnevét az International Franchise Association megmérettetésén Las Vegas-ban az Egyesült Államokban.

Globális márkák a helyiek ellen

A globális márkák igyekeznek a világ minden országában megnyerni a vevőket maguknak. Sikeresen, ahogy azt a Nielsen ez irányú kutatásai mutatják: a fogyasztók néhány kategóriát kivéve általában inkább részesítenek előnyben nagy cégeket, illetve márkákat, mint kisebb belföldi piaci szereplőket.

Orgonavesszőn sütötték meg a gardát

Mindig is büszke volt Tihany a halászmúltjára, azokra a keményen dolgozó emberekre, akik ezzel a nehéz munkával keresték kenyerüket - hangzott el a hétvégi a hétvégi gardafesztiválon. Kis Miklós Zsolt államtitkár kiemelte, rengeteg vendéget vonz ilyenkor is a Balatonhoz a fesztivál, amely az idegenforgalom egyik ékköve.

Mit együnk az egészségünkért?

A rehabilitált élelmiszerek közé nemrégiben a tojás is felkerült, pedig fogyasztása néhány éve még nemkívánatos volt. Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője arról beszélt, ami mindannyiunk számára égető kérdés. Hogy mit is együnk az egészségünkért.

A minőségi, édes pezsgőt keressük

Mindinkább a magasabb árfekvésű, minőségi pezsgők felé fordulnak a magyar fogyasztók – mondta a Világgazdaságnak Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

Kiskert a téli ablakban

A mikrosalátához nem kell kert, csak egy világos ablakpárkányra van szükség. Egy tálcára némi földet, vagy kókuszrostot kell önteni, benedvesíteni, rászórni a magokat, nedvesen tartani, és egy hét múlva vághatjuk is a saját, vegyszermentes, friss minisalátákat, azaz a mikrozöldeket.

Olcsóbb banánt enni, mint almát

A gyümölcsök ára átlagosan alacsonyabb, mint tavaly, ám még így is sok hazai fajta drágább, mint több egzotikus gyümölcs.

Jöhet a nemzeti védjegy

Az Agrárminisztérium olyan új, állami minősítési rendszert szeretne létrehozni, amely kiváltja az összes egyéb minőségi emblémát, egyetlen erős védjegyet teremtve - közölte az agrárminiszter szombaton Hévízen.

A marha nem csak steaknek jó

A mázsás állatok nem csak a tányérunkon végezhetik a vágás után. Manapság, a mindennapi élet során használt tárgyaink nagy része mesterséges alapanyagokból készül. Azonban akad néhány olyan termék, amely természetes, állati nyersanyagokat használ fel.

A pálinkafőzés veszélyei

Amennyi örömöt, annyi veszélyt is jelenthet a pálinkafőzés, ha nem szakszerűen járunk el, és nem megfelelően tároljuk és fogyasztjuk ezt a nemes italt. Ezt alátámasztja több, az elmúlt években történt tragédia és baleset is. A Pálinka Nemzeti Tanács és annak elnöke, Mihályi László ezért úgy döntött, hogy listába szedi a leggyakoribb okokat, valamint tanácsokat, megoldásokat is kínál az otthoni párlatbalesetek elkerülésére.