0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Megnyitotta kapuit az idei Bakony Expo

A hazai agrárium felemelkedésének kulcsa a magyar termék, ezáltal a magyar gazdák versenyképességének megerősítése, az agrárfoglalkoztatás növelése és a magasabb hozzáadott értékkel rendelkező mezőgazdasági termékek, élelmiszerek piacra jutásának elősegítése – hangsúlyozta Viski József Veszprémben, a Bakony Expo ünnepélyes megnyitóján.

A kormány a termelőkkel és a szakmai szervezetekkel kitartóan, példátlan együttműködésben dolgozik azon, hogy a helyben termesztett, előállított élelmiszer a minőségi, egészséges és változatos táplálkozás értékmérője legyen.

A Bakony Expo kiváló lehetőséget nyújt a térség termelőinek a bemutatkozásra, valamint a termelő és fogyasztó közötti kölcsönös bizalom megerősítésére.

A helyi termékek iránti kereslet ugyanis a bizalmon és a garantált minőségen alapszik – hangsúlyozta az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára.

Mint elmondta, a rövid ellátási láncok, helyi piacok kialakítására, fejlesztésére a Vidékfejlesztési Program keretében is van lehetőség támogatást elnyerni.

A jelenleg is nyitott, mintegy 4 milliárd forint keretösszegű pályázat célja, hogy segítse a termelői együttműködéseket annak érdekében, hogy a kiváló magyar készítményeket helyben értékesítsék, a haszon pedig helyben maradhasson.

A felhívás keretében beérkezett kérelmek esetében várhatóan még az idei évben támogatói döntések születnek –tette hozzá.

A köszöntő beszédben felhívta a figyelmet az Agrárminisztérium nemrégiben megjelent mintegy 50 milliárd forint keretösszegű pályázatára is, amely az élelmiszer-feldolgozók és a borászatok számára biztosít újabb támogatási lehetőséget. A felhívásra a támogatási kérelmeket 2019. január 2-tól lehet benyújtani, így az érintettek számára két hónap áll rendelkezésre a feltételek megismerésére és a szükséges dokumentumok előkészítésére, beszerzésére.

Forrás: AM Sajtóiroda