Back to top

Rejtő Jenő nyomában

Aranyszínű lager, trópusi gyümölcsbomba, banános illatú bajor búza, mindezt a Krúzer Söröző kínálatában. A Krúzer létrejöttét Rejtő Jenő ihlette, aki sokat tevékenykedett a kerületben, barátaival gyakori látogatója volt a VII. kerület vendéglátóhelyeinek.

Rejtő Jenő Az elveszett cirkáló című regénye - ami lényegében a cruiser magyar fordítása - inspirálta a helyet, melynek fő mondanivalója, a „megfizethető hedonizmus”, amely egyenlő az árban is elérhet jóléttel, azaz a jól evéssel és jól ivással, miközben a minőségről sem kell lemondani.

A sörfogyasztás szubjektív műfaj
Fotó: viniczai

Hazánkban lezajlott a sörforradalom első hulláma, a kézműves sörök reneszánszukat élik, egyre több új izgalmas termék jelenik meg a piacon. Akik minőségi bárokban keresik a minőségi italokat, azok számára nyitotta meg kapuit október közepén a Krúzer, mely számos különleges - az Ital Magyarország által forgalmazott - sörrel várja a vendégeket.

Krúser, a baráti találkozóhely
Fotó: viniczai

A Klauzál utcában található Krúzer elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt, legyen az akár búza, pilsner, IPA, APA, stout, porter vagy egyéb sörfajta.

A bár fő célja, hogy a sokszínű kínálatban minden ínyenc sörfogyasztó megtalálja a kedvenc italát.

A lagerek kedvelőinek ajánlják a hagyományos cseh eljárással hosszan erjesztett, pilseni alapanyagok felhasználásával készült FIRST Pilsnert, míg a felsőerjesztésű sörökre szavazóknak a Rothbeer Távoli Galaxist, az ausztrál galaxy komló egyedi aromájával fűszerezett tipikus amerikai IPA-ját javasolják. A trópusi ízeket előnyben részesítők számára a HopTop Tropical Swinger Club a jolly joker, mely tizenegy egzotikus gyümölcs hozzáadásával készült. Ha pedig valaki egy kicsit egyszerűbb, mégis különleges ízekre vágyik, annak tökéletes választás a Monyo Schatz Hefeweizen, mely maximális mértékben hordozza a bajor búzára jellemző stílusjegyeket. Banános, szegfűszeges illatát egy kis citrusosság egészíti ki.

Négyféle csapolt sör a pulton
Fotó: viniczai

A bár a különleges sörök mellett minőségi italokkal, kiváló koktélokkal és jó borokkal vár minden vendéget, az itallapon továbbá kiemelt szerepet kapnak a különleges kávék is.

Az italok mellé természetesen étel is dukál, az étlapot a bár jellegéhez állították össze, klasszikus hamburgerekkel, ízletes grillkolbászokkal és mexikói tortillalepényekkel.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Testünk őrei, a bioflavonoidok a fiatalság titkát rejtik

A citrusfélékben is megtalálható bioflavonoidok nemcsak a gyümölcsök és fűszerek ízét adják, de sejtjeink felett is őrködnek. Antioxidáns hatásuk pedig segít megőrizni a bőr fiatalságát.

Szalmonellával szennyezett fűszerkeveréket hívott vissza a Lidl 

Pizza fűszerkeveréket hívott vissza a Lidl Magyarország, mert a cég saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella-szennyezettséget mutatott ki a Mikadó elnevezésű termékben.

Csomagolóanyag-üzemet adtak át Hatvanban

Hárommilliárd forintból megépült, 100 embernek munkát adó csomagolóanyag-üzemet adtak át csütörtökön a Heves megyei Hatvanban, az eseményen a pénzügyminiszter a gazdaság egyik erősödő pillérének nevezte a csomagolóanyag-ipart.

Ezért kell emelni a kenyér árát

Újabb áremelkedésre számíthatunk a sütőipari ágazatban, akár 20–30 százalékkal is emelkedhet a kenyérgabona ára év végéig. Így persze a kenyér is többe kerül majd a boltokban.

Paul McCartney a vegetarianizmus mellett kampányol

Duettet énekelhet Paul McCartney-val az a szerencsés nyertes, aki néhány dollárral támogatja a zenész családja által indított Húsmentes Hétfő mozgalmat. A cél a nagyüzemi állattartás környezeti hatásainak mérséklése.

Fűszerezzünk! A kurkuma és a chili kedvező hatásai

Néhány fűszer nem csak ízt és aromát kölcsönöz az ételeinknek, hanem meglepő módon olyan, az egészségünkre jótékony hatással bírhatnak, mint a mentális egészség javítása és a rák elleni védelem. A kurkumát, vagy a chilit sokan használják a főzéshez anélkül, hogy tudnának a szervezetükre gyakorolt jótékony hatásairól.

A jó csomagolás véd, informál, reklámoz - sőt, védi a környezetet

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szakmai rendezvényt tartott, amely az élelmiszeripari vállalatok tudás- és hatékonyság növelését volt hivatott elősegíteni a csomagolásfejlesztést érintő előadásokon keresztül.

Újraélesztenek a séfek és a pincérek

Teljes biztonságben érezhetik magukat a St. Andrea Wine&Gourmet Bár vendégei, mert az étterem minden alkalmazottja képes életet menteni, és egy defibrillátort is beszereztek. Az étterem elsőként reagált az országos mentőszolgálat Élet Mentő Pont felhívásához.

Földbe kerültek az első komlótövek Kastélyosdombón

Több mint két évtized után újra termelnek hazánkban komlót. A sör egyik ízesítő anyagaként szolgáló növény nagyüzemi termesztését Kastélyosdombón kezdték el.

Megjelentek a többcsatornás vásárlók: már online is rendelünk élelmiszert

Az online élelmiszer-kereskedelem az ágazat legdinamikusabban fejlődő területe: 2017-ben 22,5 százalékkal nőttek a számok – a növekvő tendencia tartósnak látszik. Egy átlagos online bevásárlás értéke ráadásul duplája a boltiénak - derült ki a Budapesten megrendezett Agóra konferencián, ahol a közösségi média és az internet kereskedelemre gyakorolt hatásáról beszéltek a szakemberek.