0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A jövő technológiái a kapuban állnak

Mintegy 18 ezren látogattak el november elején Stuttgartba, az idei IVIFHO – Intervitis Interfructa HortiTechnika nemzetközi szakvásárra. A három nap alatt közel ötven országból utaztak szakemberek a helyszínre - a legtöbben Svájcból, Ausztriából, Olaszországból, Franciaországból és Luxemburgból -, akik a 13 országból érkező 302 kiállító szolgáltatásaival, termékeivel ismerkedhettek.

Kétévente rendezik meg Baden-Württemberg tartomány központjában a nemzetközi kiállítást, ahol idén is több mint 45 ezer négyzetméteren voltak jelen a nagy gyártók és start-up cégek erő- és munkagépei mellett a feldolgozóberendezések, a borászati eszközök, a korszerű technológiák és segédanyagok, valamint a szeszipar berendezései.

A háromnapos eseményen a bort, a gyümölcslevet és a kertészeti növények nemzetközi technológiai szakvásáraként a termesztési és betakarítási technológia, a feldolgozás és a folyamatirányítás, valamint a töltő- és csomagolási technológia egészen a szervezésig és a marketingig terjedő teljes folyamatláncot fedezi.

Az esemény a jövő technológiai megoldásait vette górcső alá, ami a kiállítás idejére, a Német Szőlő- és Bortermelők Szövetsége által szervezett 63. Nemzetközi Borászati Kongresszuson, a kiállítók standján és a gyakorlati bemutatókon is visszatükröződött.

A digitalizálás, a robottechnika szinte minden területen jelen volt a termesztésen, a betakarításon, a feldolgozáson és a folyamatirányításon át az üzemszervezésig, a csomagolásig és a marketing feladatokig.

Az üzleti látogatók dicsérték a kiállításon kitapintható, a maga nemében egyedülálló – a tudomány, az ipar és a szakpolitika közötti – tudásátadást. A rendezvény kísérő programja ezért számos találkozót tartalmazott. A 63. Nemzetközi Borászati Kongresszus első napján az éghajlatváltozás következményeire és a nemzetközi együttműködésre összpontosítottak, ahol részt vettek Németország, Ausztria, Magyarország, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Bulgária és Románia szakmapolitikai képviselői.

A kóstoló zónán – Íztechnológia – Németországból, Ausztriából, Luxemburgból és Franciaországból összesen 14 kutatási és oktatási intézet mutatott be különleges borokat, amelyeket a legfrissebb kutatási eredmények alapján gyártottak és érleltek.

A vásár idén is nagyszerű találkozó helynek bizonyult, ahol nem csak a német érdeklődők fordulnak meg, hanem olasz, svájci, osztrák, francia szakemberek, kereskedők ismerkedhettek az újdonságokkal.

A vásáron történt felmérés alapján kiderült, a látogatók 73 százaléka személyesen vesz részt a beruházási döntésekben, míg 63 százalékuk állította, hogy közvetlenül a vásáron, vagy a következő hat hónapon belül kíván befektetni.

Forrás: magyarmezogazdasag