0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Tejhűtés jég formájában tárolt napenergiával

Francia koprodukcióban készül egy olyan jeges vizes tejhűtő rendszer, melynek energiaigénye akár helyben generált, jég formájában eltárolt napenergiával is fedezhető.

Mezőgazdasági üzemek is egyre nagyobb számban telepítenek napelemeket, és a nagyobb mennyiségben rendelkezésre álló olcsó és tiszta energia a tejhűtés rendkívül magas – és jellemzően csúcsterheléses időszakokra eső – energiaigénye miatt különösen fontos lehet a tejtermelő gazdaságok esetében.

Ezt célozta a francia székhelyű, fejéstechnológiára szakosodott Fullwood Packo és a MayENR együttműködése, melynek eredménye egy olyan jeges vizes tejhűtő rendszer, melynek energiaigénye akár helyben generált, jég formájában eltárolt napenergiával is fedezhető,

és aminek Enerfox modulja az aktuális várható időjárásnak és egyéb szempontoknak megfelelően szabályozza a rendszer energiafelvételét és -leadását.

Amennyiben az adott gazdaságnak nincs saját napelemes vagy egyéb energiatermelő rendszere, az Enerfox gondoskodik róla, hogy lehetőleg mindig a legolcsóbb tarifák mellett történjen az áramfelvétel (amennyiben ezt a helyi áramszolgáltató lehetővé teszi). A

gyártó kísérleti adatai alapján francia viszonyok között a saját napenergia és a legolcsóbb áramtarifák kombinációjával a korábbi hűtési energiaköltségek a negyedére csökkentek.
Forrás: www.fullwood-packo.fr