Az NPA egyik főtanácsadója szerint az ételek címkéin feltüntetett hasznos és könnyen érthető információk mennyisége korlátozott. A törvények által előírtak túlteljesítése még jobban összezavarhatja a vásárlókat. Az NPA úgy gondolja, hogy
először jobb lenne a jelenlegi címkék tökéletesítésére törekedni, mint jogszabályokkal újabb címkézési követelményeket bevezetni.
A brit sertéstenyésztők már most is egy megalapozott önkéntes magatartási kódex hatálya alá esnek. Ez a törvénygyűjtemény a termelési eljárással kapcsolatos számos kifejezést – például a „szabadban tenyésztett”, „szabadban tartott” vagy „szabadtartású” stb. – határoz meg, amelyek mindegyikét feltüntetik a sertéstermékek címkéin. Egy sertés születhetett a szabadban és azután a nevelés egyes szakaszaiban tarthatták különféle típusú beltéri elhelyezésben. Hasonlóképpen, a szabadtartású vagy kültéri tenyésztésű/nevelésű sertésből származó hús nagyrészt hagyományosan tartott sertéshúsként és szabvány áron árusítják.
Bár az állat tartásának módját jelző előállítási módszerekre vonatkozó kifejezések hasznosak lehetnek, ezeket az állatok jólétének megjelölésére kellene használni.