0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Pályázatoknál csak az „aktív” státuszú szaktanácsadót válasszuk!

A Vidékfejlesztési Programban (VP) pályázók tapasztalhatják, hogy az agrártanácsadói piacon több tanácsadói tevékenységet folytató szolgáltató található. Ilyenek a névjegyzéki szaktanácsadók; a szakmai szervezetek, inputanyag gyártók és forgalmazók tanácsadói és a pályázatíró irodák munkatársai.

A VP több pályázatánál ajánlott vagy többlet pont jár névjegyzéki szaktanácsadó igénybevételéért – írja a nak.hu. Aktuálisan a 2018. november 28-án megjelent VP4-11.1.-11.2.-18 Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása pályázati felhívás szerint

a támogatást igénylőnek akkor adható többletpont, ha olyan névjegyzéki szaktanácsadóval kötött szolgáltatási szerződést, aki a névjegyzékben ,,aktív” státuszú és ökológiai gazdálkodási tevékenységi területen engedéllyel rendelkezik.

A szaktanácsadói tevékenység végzésének engedélyezését a NAK végzi. Jelenleg 670 fő aktív státuszú szaktanácsadót tartanak nyilván a névjegyékben. Az aktív státuszú szaktanácsadók listája megtalálható a NAK weboldalán külön „Szaktanácsadó kereső” banner alatt. A keresőfelületen a „Szakterület”, majd az „Ökológiai gazdálkodás” tevékenységi terület” kiválasztásával tudják az említett pályázati felhíváshoz kapcsolódóan lekérdezni az ezen a területen tevékenykedő szaktanácsadók listáját.

A NAk felhívja  a pályázók figyelmét, hogy a keresőben ellenőrizzék, hogy a szaktanácsadó rendelkezik-e ökológiai gazdálkodás tevékenységi területtel. Előfordulhat, hogy aki 2017-ben még ,,aktív” státuszú szaktanácsadó volt idén már nem található meg a keresőben. Ennek egyik oka, hogy a képzési kötelezettség elmulasztása miatt a szaktanácsadót felfüggesztették.

Forrás: nak.hu