0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés indul

2019. februárjában újraindul a precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében.

A képzés célja, hogy bemutassa a modern technológiák vívmányait és annak integrálási lehetőségeit a precíziós gazdálkodásban.

A képzés gyakorlatorientált, vagyis a szükséges elméleti ismeretek mellett gyakorlati alkalmazásokra, modern technológiák készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

Ennek keretében a hallgató megismeri a térbeli döntés támogatásához szükséges adatgyűjtés eszközeit, adatforrásait, valamint az adatkiértékelés módszereit is. Az oktatás során a résztvevők nem csak képfeldolgozó és térinformatikai szoftverekkel, de olyan speciális programokkal is dolgoznak, mint pl. SMS Basic.

A képzés gyakorlati részéhez tartozik a precíziós munka- és erőgépek, szenzorok bemutatása, valamint UAV-val végzett fényképező repülések művelés alatt álló területeken. A tananyag felépítésének elsődleges szempontja a szakmában hiánypótló korszerű adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek átadása.

A képzésben való részvétel feltétele felsőfokú végzettség, és a képzés feltételeinek teljesítése esetén másoddiplomát nyújt.

A képzés hangsúlyos témakörei:

– a precíziós gazdálkodás mezőgazdasági alapjai, főbb elemei,

– adatgyűjtés távérzékeléssel (űr-, légi- és UAV felvételek),

– képfeldolgozás, képelemzés korszerű szoftverekkel,

– növénymonitoring (természetes és mezőgazdasági területeken),

– GPS technológia,

– adatintegrálás és térinformatikai elemzések,

– az eredmények gyakorlati alkalmazása különböző szakterületeken, precíziós munkagépeken,

– a precíziós gazdálkodás környezetvédelmi, fenntarthatósági és gazdasági hatásai.

Bővebb információ itt és itt érhető el. Rövid információk egyes konzultációkról (2018) itt, itt és itt érhetők el.

Forrás: nak.hu/Óbudai Egyetem