0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Küszöbön az év eleji kiállítási szezon

Az év végi tempóban nem könnyű erre gondolni, ám hamarosan mégis itt a január, és megnyitnak a híres és nagy nemzetközi kertészeti kiállítások Európa-szerte. Ajánlunk néhány érdekes úti célt, kisebb és nagyobb szabású rendezvényt az év első heteire.

Évkezdésként a hollandiai Aalsmerben, a dísznövény-kereskedelem fellegvárában tart a Royal Flora Holland egy téli virágos találkozót Winter Fair címen, január 9–10. között. Ugyancsak Hollandiában maradva, január 10-én ‘s Hertogenboschban találkoznak a bogyósgyümölcsök termesztésében, kereskedelmében és feldolgozásában érdekeltek a nemzetközi bogyósgyümölcs-konferencián, a rá következő napon pedig üzemlátogatások lesznek a környéken.

A nagy kiállításokat tekintve 2019-ben is a SIVAL nyitja az évet, Franciaország „zöld fővárosában”, Angersben január 15–17. között. Megszámlálhatatlan mennyiségű kísérőprogramot, előadást is hirdetnek az esemény ideje alatt, egyebek között termesztőközegekről, függőleges kertekről, környezetkímélő szőlőtermesztésről is szó lesz. És ismét külön részleget szánnak a biotermesztésnek is.

Január 18-án nyit, és egészen 27-ig várja a tömegeket a híres berlini Nemzetközi Zöld Hét (Internetionale Grüne Woche), amely annak ellenére, hogy elsősorban a nagyközönségnek szóló eszem-iszomról híres, valójában igen jelentős agrárdiplomáciai esemény is, minden évben ezzel egybekötve szervezik meg például a világ agrárminisztereinek találkozóját.

Egy héttel később, február 6–8. között már a szakmai látogatókat várja a berlini kiállítási központ a Fruit Logisticával, a zöldség-gyümölcs kereskedelmi biznisz világtalálkozójával.

Január 22–25. között pedig az észak-német Ruhr-vidéken, Essenben rendezik a dísznövényesek, faiskolások és háttéripari cégek által egyaránt kedvelt IPM-et.

Ezzel párhuzamosan, január 23–26. között a budapesti Hungexpóra feltétlenül érdemes ellátogatni az óriási gépkiállításra, az AgroMashExpo és az AgrárgépShow együttesére, amit hagyományosan kiegészít a Magyar Kert, valamint az ebben a témában egyedülálló Szőlészet és Pincészet.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu