0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Új fejezet nyílik a magyar-libanoni agrár-külkereskedelmi kapcsolatokban

Kétoldalú egyeztetést folytatott Nagy István agrárminiszter a Libanoni Köztársaság agrárminiszterével Budapesten, az Agrárminisztériumban. A felek mezőgazdasági együttműködésről szóló tárcaközi egyetértési szándéknyilatkozatot is aláírtak, valamint megnyitották az első Magyarországon rendezett libanoni termékbemutatót.

Nagy István és Ghazi Zeaiter a jövőbeni mezőgazdasági együttműködési lehetőségekről egyeztetett. Többek között agrár-külkereskedelemmel, agrárkutatás-fejlesztéssel és agrárszakképzéssel kapcsolatos kérdések kerültek napirendre.

A felek tárcaközi egyetértési szándéknyilatkozatot írtak alá, amely a kétoldalú agrárkereskedelem fejlesztéséről, a mezőgazdasági információcseréről, a magánszektor mezőgazdasági befektetéseinek ösztönzéséről, valamint az állattenyésztésre vonatkozó együttműködés kiterjesztéséről szól.

Nagy István hangsúlyozta: Libanon hazánk kiemelten fontos partnere a Közel-Keleten, az a törekvésünk, hogy a két ország üzleti és szakmai kapcsolatai tovább fejlődhessenek. Elmondta, hogy a magyar-libanoni agrár-külkereskedelmi kapcsolatok fordulóponthoz érkeztek.

Az egyeztetést követően Nagy István és Ghazi Zeaiter megnyitotta az első, hazánkban tartott libanoni termékbemutatót, melynek az Agrárminisztérium adott otthont.

Forrás: AM Sajtóiroda