0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A „Blockchain” technológia képes átalakítani a marhahús ellátási láncot

A professzionális szolgáltató hálózat és számviteli szervezet, a Deloitte szerint, a Blockchain néven ismert adatfeldolgozási innováció átalakíthatja a marhahús ellátási láncot.

A Deloitte szerint, a hagyományos ellátási láncokat meg kell változtatni annak érdekében, hogy megfeleljen a növekvő, globális marhahús kereslet követelményeinek.

A vállalat azt állítja, hogy nagyobb szükség van a végpontok (termelők és fogyasztók) közötti nyomon követhetőségre, valamint a minőségi és biztonsági biztosítékokra, amelyek könnyebben rögzíthetők és ellenőrizhetők lennének, ha az adatfeldolgozás javulna.

A „Blockchain megerősítése” című legutóbbi jelentésében, a Deloitte a Blockchain adatrögzítési rendszer használatát javasolja. Blockchain vagy blokklánc technológia lényege, hogy egy elosztott adatbázis, egy folyamatosan növekvő adatblokkokból álló lista nyilvántartását végzi és az adatok megváltoztatását és hamisítását beépített intézkedésekkel akadályozza meg. A blokklánc az elosztott főkönyvi technológia egyik technikai specifikációja.

A Deloitte-jelentés középpontjában az írországi marhahús-ipar, valamint a Blockchain technológia ágazat számára nyújtott előnyei állnak. A jelentés szerint az előnyök között az ellátási lánc csökkentett költségei szerepelnek, amelyet az adatkommunikáció fokozásával a jobb minőségbiztosítással és az egyszerűsített behozatali és exportfolyamatokkal érhetők el.

A Deloitte szerint a technológia használatával a biztonság és a nyomon követhetőség javulni fog.

A jelentés azt állítja, hogy a Blockchain „veleszületett” átláthatósága biztosítja, hogy a kereskedők betartsák az elfogadott szabványokat és eljárásokat. Az adatok ilyen módon való tárolása megkönnyíti az ellenőrzési folyamatot, ami azt jelenti, hogy a gazdák értékes információkhoz való hozzáférésnek köszönhetően az élelmiszerlánc átláthatóbbá válik a jövőben.

A jelentés szerint azonban a technológia alkalmazásának „zökkenőmentesnek” kell lennie. A meglévő gazdálkodási gyakorlatokat nem szabad megzavarni, a technológiát fokozatosan kell bevezetni annak érdekében, hogy a gazdálkodókat ne sújtsák nagy pénzügyi terhekkel.

Forrás: www.agriland.ie