0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Környezeti nevelésről egyeztetettek az erdészetek

November végén az Északerdő Zrt. Csanyiki Erdőházában tett látogatást az EGERERDŐ Zrt. közjóléti munkaszervezete. A szomszéd erdőgazdaságok találkozója jó hangulatban telt, mely alkalmat adott az erdészeti közjóléti rendezvények és erdei iskolai programok szervezőinek tapasztalatcseréjére.

Először az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, Rencsiné Ágh Márta bemutatta az erdei iskolák tevékenységét, majd a Csanyiki Erdőházban vezette körbe a „szomszédokat” Molnár Nikolett erdei iskola vezető.

Az egyszerű, de nagyszerű ötletes játékok, dekorációk az Erdőház minden szegletét kitöltötték, melybe szívesen látogatnak el a gyerekek, akár évente többször is. Megtudtuk, hogy az izgalmas, évszakok szerint változó tevékenységek egyre több intézményt vonzanak az erdőbe, akik az erdei iskolát már kisvonattal is meg tudják közelíteni.

Az Északerdő lelkes csapatának munkája meghozza gyümölcsét, hiszen évente több ezer gyermek fordul meg a Csanyiki Erdőház, a Bagoly-vár, a Bikk-Makk és a Borz-Alom erdei iskolákban, ami országosan is kiemelkedő.

A hivatalos program egy finom ebéddel zárult, mely egy őszinte baráti beszélgetéssel folytatódott. A kötetlen kérdezz-felelek során kirajzolódott, hogy mindenki küzd kisebb-nagyobb nehézségekkel, amelyet a gyerekektől kapott szeretet ellensúlyoz, lelkesedésüket táplálja. Búcsúszóként elhangzott, hogy érdemes ezt az ötletbörzét tovább folytatni, így jövőre Eger közelében gyűlik össze a környezeti neveléssel foglalkozó bükki, mátrai társaság.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény