0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Tanácskozás Bólyban – HG2018/2

November 20-án, nagy sikerű tanácskozást tartottunk Bólyban a Bonafarm Csoporttal együttműködve. Nagy megtiszteltetés volt számunka, hogy több mint 100 hazai szakember látogatott el rendezvényünkre!

A Bonafarm Mezőgazdaság, s ennek tagjaként a Bóly Zrt. több évtizede hasznosítja azokat a lehetőségeket, amelyeket a Holstein Genetika igyekszik rendelkezésére bocsátani a hazai tejtermelőknek. A termékek és szolgáltatások egyre bővülő köre pár éve a CDP (Complete Dairy Program) közös elindításában teljesedett ki, és azóta számos további gazdaság is csatlakozott hozzá. Ez adott alapot arra, hogy a rendezvényen széles körű tájékoztatást kérjünk a Bonafarm felépítéséről, működéséről és nagyívű fejlesztéseiről, a Csípőteleki Tehenészeti Telep jellemzőiről (telepi bejárással kiegészülve), valamint a cégcsoport tejfeldolgozói tevékenységéről.

Amerikai vendégelőadóink két izgalmas, az ágazat jövőjét meghatározó terület aktualitásairól adtak számot. Jeff Ziegler, a Select Sires (mint a World Wide Sires tulajdonosa) tenyésztési programjáért felelős alelnöke a genomika korszakának kihívásairól és szinte beláthatatlan lehetőségeiről beszélt, hangsúlyozva, hogy a tenyészetek napi gyakorlatába kell beépíteni a genetikai elemzéseket. Nathan Upah, a TechMix megbízásából a borjúnevelés területén végbemenő szemléleti és gyakorlati változásokra hívta fel a figyelmet, és kiemelte, hogy az elméleti alapok a világ minden részén érvényesek, a kivitelezésben azonban nagyon sokféle jó megoldás képzelhető el. Szólt a TechMix legújabb, a borjúhasmenés megelőzését, illetve kezelését célzó takarmánykiegészítő termékeinek fontosságáról is.

(A rendezvényről – amelyről élő közvetítés is történt – szóló tudósítás a Magyar Mezőgazdaság 2018. november 28-i számában olvasható.)

További írások a Holstein Genetika Hírlevél 2018/2 számából

Forrás: Holstein Genetika Kft.