0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Nagydíjat kapott az AXIÁL gépe az AgrárgépShow pályázatán

Nagydíjas lett a CLAAS TUCANO 450 kombájn, különdíjas lett a Fendt 900 Vario MT széria, a Horsch Leeb 4 AX vontatott szántóföldi permetező és a Berthoud VANTAGE vontatott szántóföldi permetező is az AgrárgépShow pályázatán.

Az eredményeket 2018. december 14-én, hivatalos sajtótájékoztató keretében hozták nyilvánosságra, de a díjak ünnepélyes átadására a kiállítás megnyitóján, 2019. január 23-án kerül sor. A benyújtott 41 pályázat közül a zsűri 2 terméknek ítélte oda a Nagydíjat, 12 terméket pedig Különdíjban részesített. A díjazott megoldások között több, az AXIÁL Kft. által forgalmazott gép is található, melyeket az alábbiakban mutatunk be Önnek.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a CLAAS TUCANO 450 kombájn, melyet új CEBIS termináljának, AUTO CROP FLOW terményáram szabályozásának, AUTO SLOPE ventilátor fordulatszám-állításának és 10 000 literes magtartályának köszönhetően nagyon megbízható, nagy teljesítményű kombájnnak nevezhetünk. Ráadásul mostantól MONTANA kivitelben is elérhető.

Az új CEBIS terminál és az újratervezett kartámaszba integrált kezelőgombok és kapcsolók egyértelművé teszik a kombájn összes fontosabb funkciójának kezelését. Ez történhet érintőképernyőn vagy közvetlen hozzáféréssel is. A gyors elérés érdekében egy úgynevezett kedvencek menüt is használhat a gépkezelő. Azért, hogy biztosított legyen az adapterre történő optimális rálátás, a terminál sokoldalúan állítható, akár normál pozíciójából teljes mértékben jobbra, a kartámasz mellé húzható.

A MONTANA kivitelben a rendszer 18%-ig kiegyenlíti az oldalirányú dőléseket. Munka közben minden funkció automatikusan fut, az aktuális dőlés- és vágási szög a CEBIS-ben látható. A MONTANA modellekben 2-fokozatú váltó található, automatikus teherkapcsolással. Nincs szükség kézi sebességváltásra. Az új összekerék-meghajtású MONTANA modellek 70%-kal nagyobb húzóerőt képesek kifejteni a standard összekerék-meghajtású technikákkal szemben.

Az AUTO CROP FLOW-val a LEXION modellekből ismert automatikus terményáram ellenőrző rendszer most először a TUCANO modellekhez is elérhető. A cséplőszerkezet, a másodlagos leválasztás, a szalmaszecskázó és a motor folyamatos fordulatszám-felügyeletével megakadályozza a gép eltömődését és túlterhelését.

A CLAAS további praktikus részleteket is bevezetett a típusnál, melyeket az AgrárgépShow szakkiállításon ismerhet meg!

Különdíjat kapott az AgrárgépShow pályázatán Gépesítés kategóriában a Fendt 900 Vario MT (Mobile Trac) széria, mely professzionális gazdálkodók és bérvállalkozók számára lett kifejlesztve, akiknek maximális teljesítményre van szükségük.

A sorozat modelljei 380, 405, és 431 lóerősek. A Fendt 900 Vario MT kifejlesztése során az egyik legfőbb cél a menettulajdonságok lényeges javítása volt a közúti-, ill. a szántóföldi haladás során. A hevederes járószerkezettel szerelt széria új rugózási rendszere négy elemből áll össze: légrugós vezetőülésből, kétpontos fülkerugózásból, új elsődleges rugózásból (SmartRide) és áttervezett heveder ConsantGrip rugózásból.

A modellek kiválóan alkalmasak nehéz, vonóerő-igényes munkák végzésére. A nagy felfekvő felületnek és a megnövelt hevederes járószerkezetnek köszönhetően a Fendt 900 Vario MT optimális lehetőségeket teremt lankás területek, illetve területek korai és talajkímélő megmunkálására. A 900 Vario MT a táblavégi fordulóban kis fordulási sugarának köszönhetően kiváló vontatója a széles, ill. mélyen dolgozó munkagépeknek.

A Fendt hevederes 900 Vario MT mindig a legnagyobb nyomatékhoz és legkisebb üzemanyag-fogyasztáshoz tartozó ideális fordulatszám-tartományban dolgozik. A széria modelljei még számos más innovációt foglalnak magukban – például a VarioDrive hajtás és a Concentric Air System (CAS) hűtés -, melyek révén kitűnnek a piacon.

Szintén különdíjat kapott a Horsch Leeb 4 AX vontatott szántóföldi permetező. Az új modell a kisebb gazdaságok belépő szintű gépe, de természetesen ugyanazzal a jól bevált szórókeret-megoldással rendelkezik, amely a nagyobb testvérein – Horsch Leeb LT és GS típusokon – már bizonyított.

A 3800 literes tartállyal szerelt AX 18-30 méter keretszélesség között rendelhető. Minden keretmérethez a gyár által legoptimálisabbnak ítélt szakasz darabszám és méret tartozik, ami kategóriánként változik.

Az AX permetezők esetében is giroszkópos keretvezérlést találunk, amely továbbra is lehetővé teszi a nagy sebességű permetezést és a keret kitűnő vezetését. Szivattyú tekintetében egy 270 liter/perc teljesítményű membrán szivattyú tartozik a géphez, amely opcióban 400 liter/perces változattal is kérhető. Nyomtávot egyszerűen, a tengelyek széttolásával, illetve összehúzásával változtathatunk, amely így lehetővé teszi a 1,5 és 2,25 méter közötti értékek beállítását. A gép mindössze 3,5 tonna önsúllyal rendelkezik. Minden AX permetező ISOBUS kompatibilis.

Különdíjban részesítették a Berthoud VANTAGE vontatott szántóföldi permetezőt is. A gépet a 2017-es SIMA kiállításon mutatták be először, ahol „Az Év Gépe 2017” díjat is elnyerte a permetezőgép kategóriában.

A gépcsalád tervezésénél a legfőbb szempont a végletekig leegyszerűsített kezelhetőség, a lehető legalacsonyabb karbantartási igény és a maximális megbízhatóság volt. 2800; 3500; 5500 és 6700 liter tartálytérfogatával, 24-44 méter közötti szórókeret választékkal, széles körű választható felszereltségeinek köszönhetően mind a közepes, mind pedig a nagygazdaságok számára ideális választás. A felhasználói igényeknek megfelelően nagy teljesítményű OMEGA kétlépcsős centrifugál szivattyúval van szerelve, mely 550 liter/perc teljesítményű 3 bar nyomáson. Maximális nyomása 8 bar.

A könnyű kezelhetőség záloga a BERLOGIC panelen elhelyezett szeleprendszer, mely hihetetlenül egyszerű módon, csupán 3 kar segítségével másodpercek alatt képes lehetővé tenni a permetezőgép mintegy 17 funkciójának vezérlését. A stabilitás és egyben a nagy menetsebesség lelke a Berthoud szabadalmak közé tartozó ACTIFLEX II hídrugózás. A permetlé menetsebesség arányos kijuttatása nyomás adatokon alapuló elektronikus, ún. ECTRONIC szabályozás. Ez a szabályzó rendszer nem használ átfolyásmérőt, így kiküszöböli a lerakódásokból adódó, keresztmetszet változásból, kopásból eredő hibás méréseket, eltéréseket.

Forrás: Axiál Sajtóközlemény