Back to top

Senki nem maradhat ki a rendszerből

Új, zöld és narancsszínű jelölő címkével látja el az bérleti rendszerben működő, eredeti CC-kocsikat a dán Container Centralen. A január 7-i árverési napon már az új jelölővel ellátott CC-kocsikkal vihető be áru a virágárverésre. Az új jelölőcímkékre a CC-kocsi bérleti rendszer újbóli megtisztítása a cél.

Azok a használók, akik a Container Centralen-nel kötöttek bérleti szerződést, december közepéig már megkapták az új jelölőket.

Az új jelölőcímkékre a CC-kocsi bérleti rendszer újbóli megtisztítása a cél
Az új jelölőcímkékre a CC-kocsi bérleti rendszer újbóli megtisztítása a cél
Fotó: Container Centralen
A Royal FloraHolland január 4. éjféltől január 5. éjfélig az órás árverés mellett a közvetlen értékesítést is befagyasztja. Ezt követően már csak az új címkével ellátott CC-kocsikkal folyhat a kereskedés.

Az új jelölőcímkékre a CC-kocsi bérleti rendszer újbóli megtisztítása a cél.

A gyártó és üzemeltető dán Container Centralen először 2011-ben látta el rádiójeles (RFID) piros színű, lakatszerű jelölővel a kocsikat. A rendszerbe azonban mindig bekerülnek utángyártott kocsik, amelyekért használója nem fizet bérleti díjat. Ezért van szükség a jelölőcímkék ismételt megújítására.

A CC-kocsi rendszer az egyetlen nemzetközi dísznövény-szállítási rendszer a piacon
A CC-kocsi rendszer az egyetlen nemzetközi dísznövény-szállítási rendszer a piacon
Fotó: Container Centralen
Szakemberek szerint a jelölőcímkék megújítása jó alkalmat kínál a kedvezményes belépésre azok számára, akik használják a CC-kocsikat, de nem tagjai a rendszernek. Azokat a CC-kocsikat lehet beregisztrálni, amelyek megfelelnek a Container Centralen technikai követelményeinek. A csatlakozáshoz kocsinként 6 eurós licencdíjat kell fizetni, a rendszerhasználati díj pedig évente 4,42 euró. Kocsinként bármennyi polcot lehet regisztrálni 0,98 euróért, de a cég kocsinként 5-5 polcot javasol.

A CC-kocsi rendszer az egyetlen nemzetközi dísznövény-szállítási rendszer a piacon. Ahhoz hogy működőképes legyen, minden használónak érdeke beregisztrálnia a használatában lévő kocsikat.

Az érintettek a Royal FloraHolland honlapján, a beszállítóknak (supplying) szóló információk között, illetve a Container Centralen oldalán találnak részletes ismertetőt a cseréről.

Forrás: 
Container Centralen

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hat marha akár tízezer farmot is összeköthet

Az állatok adás-vétele a betegségek terjedésének megakadályozása szempontjából kockázatot jelent. Az Egyesült Királyságban egy kutatócsoport arra volt kíváncsi, hogy egy átlagos állattartó telep hány másikkal kerül kapcsolatba akkor, amikor új állatokat vásárol – az eredmény pedig megdöbbentő volt.

Apadó árak, lanyhuló forgalom a vágómaha-piacon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatója szerint januárban - az egy évvel korábbihoz viszonyítva – a vágójuh kilónkénti ára 12 Ft-tal, a vágóbaromfié 13 Ft-tal, a vágósertésé 10 Ft-tal drágult, a vágómarháé viszont 36 Ft-tal visszaesett. A nyerstejért 1 Ft-tal, a tojásért 3 Ft-tal adtak kevesebbet.

Növényvédelmi előrejelzés – itt az utolsó pillanat a tél végi lemosó permetezésekre

Aki még nem tette meg, az most még gyorsan szakíthat időt a lemosó permetezésre, de már legyünk óvatosak a töménységgel, mert bimbósak a gyümölcsfák. Az örökzöldeket is érdemes lemosni réztartalmú készítménnyel, a puszpángbokraink belsejét pedig alaposan nézzük át, mert már várható a puszpángmoly éledése.

Húsmentes hetet tartanak Hollandiában

Tavaly rendezték meg először, és a sikeren felbuzdulva az idén is megtartják a nemzeti húsmentes hetet Hollandiában március 11–17. között. Komoly lökést adhat a kezdeményezés népszerűségének, hogy a nagynevű Wageningen Egyetem is melléállt.

Megelőznék az újabb almaválságot

A friss meggy mellett az ipari alma értékesítésére irányuló szerződést is írásba kell foglalni minden esetben, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet pedig Nemzeti Földügyi Központ néven fogja folytatni – derül ki egy jogszabály módosító javaslatból.

MNB: az élelmiszerek növelték az inflációt februárban

Az élelmiszerárak emelkedése növelte az inflációt februárban - erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kereskedelmi szövetség: márciustól megélénkül a kiskereskedelmi forgalom

Márciusban megindul a fogyasztás növekedése: a januári 800 milliárd forintot meghaladó kiskereskedelmi forgalmat a márciusi legalább 100 milliárd forinttal meg fogja haladni - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap.

71 ezer tonna többlet kakaó lesz a világon

A 2018/19-es szezonban várhatóan kakaó-többlet lesz a világpiacon. Az Informa Agráripari Hírszerzési Ügynökségének jelentése szerint ennek oka, hogy a kedvező időjárás miatt rekordtermés várható Nyugat-Afrikában.

Így lehet még több szobanövény az otthonunkban

A szobanövényekkel szebbé és karakteresebbé varázsolható az otthonunk. Nem csak emiatt érdemes körülvenni magunkat esztétikus és hasznos növényekkel. Egészségesebbé és boldogabbá tehetnek bennünket. Mutatjuk hogyan, és azt is, miként fér el belőlük még több a lakásban.

Tavaly megugrott a kiskereskedelmi forgalom

Egy év alatt 7 százalékkal bővült a napi fogyasztási cikkek (FMCG) forgalma tavaly, ezen belül az alapvető élelmiszerekre 4 százalékkal költöttek többet a magyar vásárlók. Több volt az hirtelen ötlettől vezérelt vásárlás. A zöldség-gyümölcs forgalom a diszkontláncok felé mozdult el. Napjainkban egyre inkább élményekre, magas minőségre, illetve kényelmi termékekre vágynak az emberek.