0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Egzotikus virágok nyílnak Szolnok határában

Különleges világba csöppenhetnek a betérő látogatók egy Szolnok és Rákóczifalva közti területen. Egzotikus virágok kelletik magukat errefelé, egy kertészetben.

Olyanok, amik csak tőlünk messze, például Spanyolroszágban vagy éppen a Kanári-szigeteken nyílnak.

– Mediterrán növények, többek között papagájvirág is található növényházunkban – árulta el a szoljon.hu-nak Vincze Kálmán, akinek kertészete közismert Szolnokon.

A papagájvirág különleges növény, télen hazánkban csak fűtött helyen marad életben – mondja Vincze Kálmán

Az ilyen növényeknek fűtésre van szüksége, hiszen természetes élőhelyükön ritkán találkoznak faggyal. Többek között Spanyolországban és a Kanári-szigeteken zajlik nagy területű, szabadföldi termesztése ennek a növénynek. Nyár végén kezd virágozni, de télre esik a fő virágzási időszak, ami május végéig tart.

Vincze Kálmán hozzátette, ezután pihenőidő következik, ami a növények életében egy növekedési szakasz. Augusztus végétől kezdve pedig újra megindulnak a korai virágok. A papagájvirág mellett egyéb, fűtést igénylő növényekkel is találkozhatunk a kertészetben, például a tengerpartokról ismert pálmával is, ez utóbbinak épp most van az alvó szakasza.

Vincze Kálmán még 1980-ban indította gazdaságát dísznövénykertészettel, melyet később szabadföldi növénytermesztéssel bővített.

Forrás: szoljon.hu