0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Pár hónapnyi öröm a tartós tej áfacsökkentése

Január első napjaiban mintegy 11 százalékkal lett olcsóbb a boltokban az UHT és az ESL tej a Tej Terméktanács felmérése szerint - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke, Istvánfalvi Miklós. Az áfacsökkentésnek köszönhető alacsony árak azonban csak néhány hónapig maradnak.

Január 2-től vizsgálják a boltokban a tartós tej literárát a Tej Terméktanács munkatársai, és ha nem is jutottak el minden boltba, a nagy áruházláncak többségénél látják az árcsökkenést – adta hírül az InfoRádió.

„Az ESL és az UHT tejek ára mintegy 11 százalékkal csökkent” – fordította a változást a számok nyelvére Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnöke. Jellemzően az 1,5 százalékos tejeket vizsgálták.

Korábban, amikor az áfacsökkentés hatását kutatták, bekérték a nagyáruházak írásos nyilatkozatát arra vonatkozólag, hogy ezt az árcsökkentést tovább fogják adni a vásárlóknak. „Úgy látjuk, hogy ez megtörtént” – fogalmazott.

A későbbiekben több dolog miatt is emelkedhet az ár

A fuvarozók közben jelezték, kénytelenek lesznek árat emelni, és a szektor bérköltségei is változnak. Ezt kommentálva Istvánfalvi elmondta, valóban befolyással vannak ezek a tényezők az árképzésre: „Ezek piaci folyamatok. Akkor is azt mondom, az áfacsökkentés érzékelhető marad. Legfeljebb a polcárakon nem lesz akkora csökkenés.”

A belátható időn belül, körülbelül az első három hónapban, az UHT és az ESL tejek alacsony ára megmaradhat, ezt követően viszont bizonyára egy „nem csökkenő tendencia” lesz érzékelhető,

„az év második felében emelkedésre lehet számítani”.
Forrás: Inforádió