0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Visszakerült a kettős minőségű élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozási javaslat

Az újabb V4 összefogásnak köszönhetően, a decemberi módosítást követően, a román elnökség visszatette a kettős minőségű élelmiszerről szóló vonatkozásokat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló tervezetbe.

Elégedetlenségüket fejezték ki a decemberi Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén a V4-országok agrárminiszterei, – köztük Nagy István tárcavezető is – mivel az osztrákok kivették a csomagból az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlatát megszüntető szabályozást. A V4 országok összetartásának köszönthetően a román elnökség visszatette a kettős mércéről szóló javaslatot.

Az elsődleges cél az, hogy olyan uniós jogi szabályozás szülessen a kettős minőség gyakorlatának megszüntetése érdekében, amely valóban alkalmas arra, hogy felszámolja ezt a jelenséget.

Az Agrárminisztérium üdvözli a döntést, mert továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk a kelet-európai állampolgárok megkülönböztetését. Magyarország Kormánya továbbra is kiáll a hazai vásárlók érdekeiért és a legfontosabb célkitűzésünk, hogy a magyar családok biztonságos, jó minőségű, az egészség megőrzését támogató élelmiszerekhez jussanak hozzá.

Forrás: AM Sajtóiroda