Back to top

London, Amszterdam, Sanghaj – most kell jelentkezni az AMC-nél

Két egy európai és egy tengerentúli élelmiszeripari kiállításra kezdte el szervezni a magyar közösségi részvételt az AMC. Aki a londoni IFE-n szeretne részt venni, annak már nem sok ideje van gondolkozni, az amszterdami PLMA nemzetközi sajátmárkás kereskedelmi show-ra viszont még január 31-ig, a sanghaji SIAL Chinára pedig február 15-ig lehet jelentkezni.

Az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeripari rendezvényét, az International Food and Drink Event (IFE) szakkiállítást kétévente, Londonban rendezik meg, ezúttal március 17–20. között. Tematika szerinti osztásban vonultatja fel a kiállítókat, legutóbb 59 országból 1350 kiállító mutatta be, kóstoltatta termékeit a 111 országból érkezett 27 ezer szakmai érdeklődőnek.

Az Agrármarketing Centrum 102 négyzetméteres közösségi standot épít a rendezvényen, amelyen hét kiállítónak ad lehetőséget árubemutatásra,

információszolgáltatásra és tárgyalások lebonyolítására. A jelentkezési határidő január 11., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

Az Amszterdamban, május 21–22. között rendezendő PLMA nemzetközi sajátmárkás kereskedelmi show tavaly 2600 kiállító és 15000 szakmai látogató találkozásának színterét jelentette. Különlegessége, hogy a regisztrált kiállítók és a regisztrált látogatók (beszerzők) 30 nappal a rendezvény nyitása előtt kézhez kapják egymás előzetes listáit, hogy lehetőségük legyen tárgyalási időpontok előzetes egyeztetésére.

Az AMC az idén 144 négyzetméteren biztosít helyet a magyar kiállítóknak, előreláthatóan 14 cégnek. A jelentkezési határidő január 31., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

A május 14–15-én Sanghajban tartandó SIAL China a legnagyobb szabású nemzetközi élelmiszerágazati kiállítás Kínában, a párizsi SIAL társrendezvénye, annak minőségi normái szerint.

A kiállítók fele külföldről érkezik. A széles tematika 21 kategóriát ölel fel. A kiállításon csak szakmai és üzleti látogatók vehetnek részt. Az ország hihetetlenül nagy és növekvő vásárlói potenciállal rendelkezik, amelynek kihasználása mindenképpen ajánlatos a magyar termelők számára. Ugyanakkor a kínai piacra fokozottan érvényes az, hogy csak hosszabb idő alatt, akár évek múltával lehet üzletet nyélbe ütni, amihez rendszeres kiállítási jelenlét szükségeltetik – ajánlja a potenciális kiállítók figyelmébe az AMC.

Az Agrármarketing Centrum 90 négyzetméteres közösségi standot épít a rendezvényen, amelyen hét kiállítónak jut hely. A jelentkezési határidő február 15., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Bárány: kijózanodás következhet a Brexit folyamatában

Ébresztőként szolgálhat a brit politikai elit számára a May-féle tervezet keddi bukása, amelynek eredménye egy sokkal enyhébb forgatókönyv megvalósulása lehet – mondta el lapunknak az egyik legnagyobb baromfihús-exportőr vállalat tulajdonosa.

A földeken fog megrohadni a termés Skóciában

Az Egyesült Királyság mezőgazdaságának 60-70 ezer szezonális vendégmunkásra van szüksége, akik egy „no-deal” Brexit után egy csapásra eltűnhetnek a szigetországból. A skót farmerek szakszervezete katasztrofális munkaerőhiánytól tart.

Gyapot nő a Hold sötét oldalán

A nemrég a Hold sötét oldalán landolt kínai űrszonda fedélzetén egy apró zöld csíra növekszik, jelentették a tudósok kedden. A gyapot növényke nincs egyedül, több más mag illetve muslica peték és élesztőgomba is érkezett a Holdra.

Educatio 2019: célkeresztben az agrárképzések

A magyar oktatási ágazat seregszemléjének tartott kiállítás 19. alkalommal várta a továbbtanulni kész fiatalokat. Az idei tapasztalatok azt mutatták, a végzős gimnazisták körében többségben vannak, akiknek határozott elképzeléseik vannak a jövőjüket illetően, közöttük pedig sokan kifejezetten agrárképzéseket keresnek.

Münchenben a Mátraparkett

2019. január 14-19 között megrendezésre kerül Közép-Európa egyik legjelentősebb Építkezési – Építészeti Kiállítása, a BAU 2019 München, melyen több, mint 200 ezer négyzetméteren várják az érdeklődőket.

Egyre több az elhízott ló

A lovak fele túlsúlyosnak számít, mert a lótulajdonosok elfelejtették az egészséges lótartás alapelveit – figyelmeztetnek angol állatorvosok.

Technológiai újdonságok az AXIÁL standon, az AgrárgépShow szakkiállításon

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Kutyamúzeum nyílik New Yorkban

2019-től új látványossággal bővül New York repertoárja. Hivatalos kutyamúzeum nyílik „Museum of the Dog” néven, amely kutyás témájú képzőművészeti alkotások gazdag gyűjteményét mutatja majd be.

A kínai sertéságazat megsínyli az ASP-t

Kína legnagyobb sertéstenyésztői jelentősen csökkentették a 2018-as profit becsléseiket, mivel a gyorsan terjedő afrikai sertéspestis (ASP) erősen befolyásolja a sertéshús árakat és a keresletet. Ez pedig érzékenyen érinti a világ legnagyobb sertéshús előállító országát.

Hullámzó kínai kukoricapolitika

Kína alig három éve még a túl sok kukoricával küzdött, így készletcsökkentő és fogyasztásösztönző lépéseket tett. A program olyan jól sikerült, hogy a Rabobank már kínálati bővítésre figyelmezteti az országot.