Back to top

London, Amszterdam, Sanghaj – most kell jelentkezni az AMC-nél

Két egy európai és egy tengerentúli élelmiszeripari kiállításra kezdte el szervezni a magyar közösségi részvételt az AMC. Aki a londoni IFE-n szeretne részt venni, annak már nem sok ideje van gondolkozni, az amszterdami PLMA nemzetközi sajátmárkás kereskedelmi show-ra viszont még január 31-ig, a sanghaji SIAL Chinára pedig február 15-ig lehet jelentkezni.

Az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeripari rendezvényét, az International Food and Drink Event (IFE) szakkiállítást kétévente, Londonban rendezik meg, ezúttal március 17–20. között. Tematika szerinti osztásban vonultatja fel a kiállítókat, legutóbb 59 országból 1350 kiállító mutatta be, kóstoltatta termékeit a 111 országból érkezett 27 ezer szakmai érdeklődőnek.

Az Agrármarketing Centrum 102 négyzetméteres közösségi standot épít a rendezvényen, amelyen hét kiállítónak ad lehetőséget árubemutatásra,

információszolgáltatásra és tárgyalások lebonyolítására. A jelentkezési határidő január 11., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

Az Amszterdamban, május 21–22. között rendezendő PLMA nemzetközi sajátmárkás kereskedelmi show tavaly 2600 kiállító és 15000 szakmai látogató találkozásának színterét jelentette. Különlegessége, hogy a regisztrált kiállítók és a regisztrált látogatók (beszerzők) 30 nappal a rendezvény nyitása előtt kézhez kapják egymás előzetes listáit, hogy lehetőségük legyen tárgyalási időpontok előzetes egyeztetésére.

Az AMC az idén 144 négyzetméteren biztosít helyet a magyar kiállítóknak, előreláthatóan 14 cégnek. A jelentkezési határidő január 31., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

A május 14–15-én Sanghajban tartandó SIAL China a legnagyobb szabású nemzetközi élelmiszerágazati kiállítás Kínában, a párizsi SIAL társrendezvénye, annak minőségi normái szerint.

A kiállítók fele külföldről érkezik. A széles tematika 21 kategóriát ölel fel. A kiállításon csak szakmai és üzleti látogatók vehetnek részt. Az ország hihetetlenül nagy és növekvő vásárlói potenciállal rendelkezik, amelynek kihasználása mindenképpen ajánlatos a magyar termelők számára. Ugyanakkor a kínai piacra fokozottan érvényes az, hogy csak hosszabb idő alatt, akár évek múltával lehet üzletet nyélbe ütni, amihez rendszeres kiállítási jelenlét szükségeltetik – ajánlja a potenciális kiállítók figyelmébe az AMC.

Az Agrármarketing Centrum 90 négyzetméteres közösségi standot épít a rendezvényen, amelyen hét kiállítónak jut hely. A jelentkezési határidő február 15., a kiállításról itt, az AMC által szervezett közösségi megjelenésről itt olvashatók a részletek.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ízesített ásványvizek és újfajta likőrök fejlesztéséről állapodtak meg

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a Miskolci Likőrgyár Zrt. a magyar szeszesital-gyártás értéknövelő és fenntartható fejlesztése érdekében szerdán Budapesten.

Professzor: kevesebb sót használjon az élelmiszeripar!

Újabb tudós figyelmeztetett a sóbevitel mérséklésének hatására, Paul Elliott, az Imperial College London professzora ráadásul rendszerszintű változást sürget. Szerinte ha az élelmiszeripar nagyarányú sócsökkentést lépne meg, az emberéleteket menthetne.

Megdőlt a sörre bor népi bölcsesség

Mindegy milyen sorrendben, ha sokat iszunk, berúgunk, ezt állapították meg egy kísérlet eredményeképpen német és angol tudósok. Ezzel évszázados népi bölcsességet döntöttek meg.

Brexit: már a karácsonyi szerződések is késnek

Előfordulhat, hogy hiába keresik a hagyományos karácsonyi élelmiszertermékeket a brit édességek és csemegék rajongói az idei ünnepek alkalmával. Arról már sokat beszéltek, hogy a jelentős élelmiszerbehozatalra szoruló brit szigeteken korábban nem látott áruhiány és drágulás következhet be a Brexit miatt, de a jelek szerint a jellegzetesen brit termékek kivitele is komoly akadályok elé néz.

Nyulak a Lurdy Házban

Immár hagyomány, hogy a Lurdy Házban megrendezett macskakiállítással egy időben nyúlkiállítás is várja az érdeklődőket. Az elmúlt hétvégén sem volt ez másként, annak ellenére, hogy a nyulaknál már megkezdődött a tenyészszezon, így viszonylag korlátozott számban érkeztek a rendezvényre.

Élelmiszerkönyvi előírások: betartani és betartatni

Változhatnak a Magyar Élelmiszerkönyvet alakító szakbizottságok. A szakmai képviselők szerint a jövőben MÉK előírásait a külföldi termékek előállítóival szemben hatékonyabban kellene betartatni.

Megújult a Kincsem - Imperiál kiállítás

Kedden nyílik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum felújított Kincsem - Imperiál: Híres magyar versenylovak című állandó kiállítása, amely átfogóan mutatja be a legkiemelkedőbb magyar versenylovak sikereinek történetét, a galoppversenyzés szabályait, valamint a versenyüzem működésének érdekességeit.

A szingliken keres az élelmiszeripar

Soha nem látott szintre nőtt az egyedül élők száma Kanadában, amire az élelmiszeripar az egyadagos ételek bővített kínálatával reagál – sokkal magasabb nyereség mellett. A készételeken belül az egyadagos kiszerelések ráadásul különösen jó nyereséget hozhatnak, hiszen egy plusz ár elérése egy adag esetében gyakran nem olyan szembetűnő.

Húsmentes hetet tartanak Hollandiában

Tavaly rendezték meg először, és a sikeren felbuzdulva az idén is megtartják a nemzeti húsmentes hetet Hollandiában március 11–17. között. Komoly lökést adhat a kezdeményezés népszerűségének, hogy a nagynevű Wageningen Egyetem is melléállt.

Alpaka jóga a szabadban

A jógának számos stílusa ismert egy, az Egyesült Királyságban fekvő kis gazdaság, az országban elsőként, kissé szokatlan jóga stílussal rukkolt elő, az alpaka jógával.