0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Népszerűek a magyar galambfajták

2019. január második hétvégéjén rendezte meg a B. 15. Testvériség Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület éves kiállítását Rákospalotán, a Csokonai Művelődési Házban. A hajdan csak a kerület galambtenyésztőinek meghirdetett seregszemle mára kiteljesedett Budapest más, elsősorban északi kerületeiben lakó galambászaival.

Az agglomeráció északi településeiről is érkeztek kiállítók, így többek közt Csömör, Gödöllő, Budakalász, Erdőkertes, Vác, Fót, Dunakeszi és Pilisvörösvár is képviseltette magát. Mára a rendezvény a kisállattenyésztők egyik fontos eseménye, ahová már nemcsak kiállítani, hanem szakmai kapcsolataik ápolása végett is járnak.

Az elmúlt esztendők irányzata továbbra is erősödik, miszerint

galambászaink közül egyre többen vállalkoznak magyar fajták tartására.

Különösen a budapesti magasröptű keringők váltak az utóbbi időben igen népszerűvé, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a kiállításon nevezett galambok mintegy egyötöde tartozott e fajtához.

Nem hiányoztak azonban a rendezvényről a világfajták sem, így például a postagalamb, a mondén, a strasszer, a king és a máltai se.

Érezhető, hogy az utóbbi időben a húsgalambtartás iránti igény is fokozódik, a kiállításon is többen érdeklődtek eladó madarak iránt. A rendezvényen láthattunk idegen tájakon, távoli országokban kinemesített galambokat is, így például a kaukázusi keringők előtt igencsak elidőztek a ritka galambok szerelmesei.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu