0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Gyógynövényismereti tanfolyam kezdőknek

Ismét meghirdeti a kezdőknek szóló, öt elméleti foglalkozásból, illetve egy mátrai és egy vértesi terepgyakorlatból álló gyógynövényismereti tanfolyamát a Füvészkert.

Korábban már tartottak kezdő gyógynövényismereti tanfolyamot az ELTE Illés utcai Botanikus Kertjében, a Pál utca fiúk híres helyszíneként ismert Füvészkertben. A sikerre való tekintettel az idén újra megjelent a felhívás a honlapjukon, már várják is az érdeklődők jelentkezését.

Az elméleti foglalkozások pénteki napokon, február 8-án és 22-én, március 8-án és 22-én, valamint április 5-én lesznek a Füvészkertben, mindig 16.00-tól 18.30-ig. A mátrai terepgyakorlat dátuma április 20. (szombat), a vértesié május 18. (szintén szombat).

Az első elméleti órán az alapvetésekkel ismerkedhetnek meg a jelentkezők (botanikai és drogismereti alapfogalmak, a hatóanyagok képződése, csoportosítása, hasznos anyagok és mérgek);

a második alkalommal pedig a gyógynövények forrásairól lesz szó (patika, piac, internet, valamint gyógynövények termesztése a kertben és gyűjtése erdőn-mezőn). A többi három előadást a gyógynövények felhasználásával kapcsolatos témáknak szentelik. Szó lesz egyebek között a szabályozásról, legalitásról (fehér, szürke és fekete zóna), a gyógynövények házi feldolgozásáról, némi európai és világszintű kitekintésről, valamint a húsz legkönnyebben elérhető gyógynövény gyűjtéséről, termesztéséről, felhasználásáról, illetve a belőlük készült termékekről.

A tanfolyam díja 27000 Ft, a részletek itt olvashatók.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu