A vadpulyka tartása nem ördöngösség, de jellemzően nagy tömegben ezek a madarak sem érzik jól magukat, ezért is lehetne sok magyar kistermelő ideális állata.
Viszonylag kis tőkebefektetéssel bele lehet vágni a vadpulykázásba, hiszen az állatokra igen nagy igény mutatkozik.
A tapasztalatok szerint a vadpulyka, ha hagyják, igen jól elkotlik, csibéit igen jól neveli. Az 5×10 méteres volierben a telepítést megelőzően kölest, cirkot, napraforgót, lucernát vetnek, s ezt hagyják elgazosodni. Ide helyezik be az egy kakasból és 2-3 tojóból álló tenyészcsapatokat.
A vadpulykatelepen célszerű a madarakat korcsoportonként külön tartani, a korosodó kakasok a legértékesebbek, hiszen ezek adják a trófeát, s ezekért hajlandók a vadászok komoly összegeket áldozni. Fontos, hogy már az első évtől kezdve selejtezzük a kakasokat, s csak azokat hagyjuk meg, melyek valóban gyönyörű pamacsot növesztenek. A tyúkokból is időről időre szelektáljunk, de itt inkább csak a gyengébb, fejlődésben elmaradt állatoktól váljunk meg.
A rozmaringos medvehagymás sült vadpulyka is fenséges étel, de a vadpulykahúsleves sem megvetendő.
A téma iránt érdeklődők a Kistermelők Lapja februári számában részletes cikket olvashatnak a szerző tollából.