0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 25.

Kevésbé nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Tavaly novemberben a kiskereskedelmi forgalom a nyers adat szerint 5,0, naptárhatástól megtisztítva 4,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette csütörtökön második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A második becslés adata 0,3 százalékponttal alacsonyabb az első becslésben közöltnél, amikor a nyers adat szerint 5,3 százalékos, a naptárhatástól megtisztítva 5,2 százalékos novemberi emelkedést közölt a KSH az előző hónapban mért 6,4 százalékos kiigazítatlan, illetve 5,5 százalékos naptárhatástól megtisztított növekedést követően.

A második becslésben a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,2, százalékos volt a forgalom naptárhatástól megtisztított bővülése az előzetesen közölt 9,1 százalékkal szemben,

az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,0 százalékkal nőtt a forgalom az előzetesen közölt 1,7 százalék helyett.

Az üzemanyag fogyasztás az 5,6 százalékos előzetes növekedését a második becslés is megerősítette.

A múlt év első 11 hónapjában a forgalom volumene naptárhatástól megtisztított adatok szerint 6,3 százalékkal nagyobb, mint az előző év azonos időszakában.

Forrás: MTI