0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kiterjesztett valóság tehenekkel

A holland Nedap fejlesztőcég a tejtermelő tehenészetekben szeretné egy lépéssel közelebb hozni a jövőt az kiterjesztett valóság” (angol rövidítéssel AR) meghonosításával.

A „kiterjesztett valóság” (angol rövidítéssel AR) a modern technológia egyik legígéretesebb új fejlődési iránya, ami az élet egyre több területén találja meg alkalmazási lehetőségeit. A holland Nedap fejlesztőcég a tejtermelő tehenészetekben szeretné egy lépéssel közelebb hozni a jövőt az AR meghonosításával, hogy

az állománymenedzsmenttel kapcsolatos döntésekhez ne kelljen papírokra kinyomtatott adatsorokat böngészni az istállóban.

A cég CowControl néven bemutatott rendszere az egyes állatokkal kapcsolatban rendelkezésre álló különböző adatokat és információkat rendszerezett, könnyen értelmezhető formában – és szó szerint az adott istállórészre, állatcsoportra vetítve – bocsátja az állománnyal dolgozó szakemberek rendelkezésére. A rendszer egyik legfontosabb eleme a termékenyítésmenedzsment-modul, aminek segítségével korán kiszűrhetők a termékenységi problémákat mutató egyedek. Ezzel az alkalmazással számottevően javíthatók a telep termékenyítési statisztikái.

Forrás: nedap.com/livestockmanagement/Magyar Mezőgazdaság