0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Robot a kertünkben

Az AGROmashEXPOn megrendezett Kertkiállítás egyik szenzációja a Honda legújabb fejlesztése, a Miimo robotfűnyíró volt.

Sokan állták körül és érdeklődtek az áramvonalas kis masina iránt, hiszen hihetetlen kényelmet biztosít azoknak, akiknek nagyobb területen kell karban tartani a gyepet, és időhiánnyal küszködnek, vagy idősek és a fizikai munka már megterhelő számukra.

A fűnyíró robotok tökéletes munkát végeznek, naponta végig mennek a füvön és ennek eredményeképpen állandóan gondozott, ugyanakkora méretű fűszálak állnak a kertben.

A cég háromféle teljesítménnyel kínálja a robotokat, a legmagasabb kategóriájú például 4000 négyzetméterig és 1000 méteres kertkerületig megállja a helyét. Természetesen többféle fűmagasság beállítható rajta, felkúszik a domboldalra és ha véletlenül nagyobb gödörbe téved, onnét is kiküzdi magát. Nehéz terepre terepjáró kerekekkel ajánlják. Ha fogytában az energiája, magától rácsatlakozik a töltőre, ahogy egy rendes robothoz illik.

Tavasszal kitesszük a kertbe, és őszig megállás nélkül nyírja a füvet, beállítható rajta például az is, hogy melyik időszakban növekszik dúsabban és gyorsabban a fű, és mikor kevésbé.

Nem kell otthon lennünk, ha valamilyen funkciót szeretnénk állítani rajta.
A telefonra letöltött applikáció segítségével bármikor és a bárhol lehet utasításokat adni a robotnak, vagy  szoftverfrissítéssel kijavítani a hibáit.

Fűnyíró robotokat több, kerti gépeket gyártó cég is kínál a kis  felületen használható egyszerűtől a nagy munkabírású, sokat tudó bonyolult modellekig.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu