Back to top

A magyar piacot készül lefedni a BERKO

Saját gyártású, kiváló ár-érték arányú gépekkel igyekszik megfogni a gazdákat a vajdasági székhelyű BERKO az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n. A távol-keleti piacokon is jelen lévő cég terve, hogy egész Magyarországon elérhetők legyenek gépeik.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow szervezői idén minden eddiginél több látogatóra számítottak: a visszajáró vendégek mellett ezúttal a korábbiaknál is nagyobb számban érkeztek a rendezvényre az agrárpálya iránt nyitott fiatalok, valamint a határainkon túlról érkező gazdálkodók is. A HUNGEXPO Budapesti Vásárcsarnok éppen ezért a külhoni magyar területekről érkező látogatók találkozási helyeként is szolgál ezekben a napokban.

Ezt erősítette meg lapunknak Horvát Király Andrea, a vajdasági székhelyű BERKO ügyvezető igazgatója is. Megtudtuk tőle, idén először vesznek részt a rendezvényen önálló kiállítóként, mindez pedig rendkívül jó döntésnek bizonyult részükről.

„Nemcsak magyarországi, hanem felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági gazdák is látogatják a standunkat, illetve alakítanak ki kapcsolatokat itt”

– mondta Horvát Király Andrea, aki hangsúlyozta, hogy cégük számára is rendkívül fontos, hogy személyesen kapjanak visszajelzést a különböző országok gazdálkodóitól. „A sorközművelő kultivátorainkkal kapcsolatban például a kedvező árat és a masszív felépítést hangoztatják a látogatók” – folytatta a cég ügyvezető igazgatója. Megtudtuk tőle, a BERKO márka 1987-ben alakult meg; a cég kezdetben szerszámgépek készítésével foglalkozott, idővel pedig a mezőgazdasági gépek gyártásával bővült a portfólió. Gépeket mostanra számos helyen forgalmazzák: jelen vannak az Európai Unió, illetve a szovjet utódállamok piacain, valamint a Közel-Keleten is.

„Főbb termékünk a vontatott csőtörő betakarítógép, rendelkezünk sorközművelő kultivátorokkal, gyűrűs hengerekkel, különböző földmegmunkáló gépekkel” – magyarázta Horvát Király Andrea, hozzátéve, hogy forgalmaznak vetőgépeket, ültetőgépeket és permetezőgépeket is. Mint mondta, a saját termékeiket a vajdasági telephelyükön gyártják.

Természetesen Magyarországra is szállítanak gépeket, s mint megtudtuk, elsősorban partnerkeresés céljából vesznek részt az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n, annál is inkább, mivel Magyarország egész területét szeretnék lefedni eszközeikkel. Mindemellett céljuk az is, hogy hazánkban alapítsanak céget, ezáltal is egyszerűsítve az uniós piacok irányába történő szállítást. „Eddig a magyarországi kiállítások közül az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon láthatta a közönség a gépeinket, idén azonban a Bábolnai Gazdanapokon is szeretnénk részt venni” – tette hozzá a BERKO ügyvezető igazgatója.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Termelői piac nyílt Pusztaszeren

A helyben és a környékbeli tanyákon élők régóta felmerülő igényeit kiszolgáló új közösségi térrel gazdagodott Pusztaszer, ahol a kor követelményeinek megfelelő elárusítóhelyen találhat egymásra termelő és fogyasztó – mondta Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a 31 és fél millió forintból kialakított pusztaszeri piactér átadásán.

Kukoricabetakarítási rekord: 8 óra alatt 1110 tonna

Egy Amerikában összeszerelt 503 LE-s motorral szerelt CLAAS Lexion 760 Terra Trac RotoPlus APS hibrid cséplőszerkezetű kombájn 8 óra alatt 1110 tonna kukoricát takarított be,

Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

A napokban ért véget Dél Afrikában a 2019-es Horgász Világjátékok, amelyről mind a férfi, mind pedig a női feeder csapatunk aranyéremmel térhetett haza, mellettük pedig a csónakos pergetőink is brillíroztak.

Elszállnak az élelmiszerárak Ausztriában

Nyugati szomszédainknál 2011 óta 6 százalékponttal gyorsabban emelkedtek az árak az euró-övezet átlagánál, s e különbséghez a regionális élelmiszerek jelentős drágulása is hozzájárult.

Élményközpontú OMÉK három helyszínen

A legkiválóbb magyar mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek bemutatója az OMÉK, amely az idén a fiatalokra és az innovációkra fókuszál. A négynapos kiállítás első napját szakmai rendezvényeknek szentelik. Nagy István agrárminiszter bejelentette, hogy az idén 1,2 milliárd forintos költségvetéssel, vidéki társrendezvényekkel együtt szervezik meg a nagyszabású kiállítást szeptember 26-29. között.

Csúcsra járatja az innovációt a magyar cég

Semmi olyan technológiát nem alkalmaznak, amelyre másutt ne lenne példa, azonban mégis kiemelkednek az átlagos hazai nagyüzemek sorából. A minden munkaterületet jellemző, ilyen magas fejlettségi szint egyelőre példa nélküli Magyarországon.

Mezőgazdasági gépekre licitáltak Somogyjádon

Bár továbbra is dinamikusan nő az új mezőgazdasági eszközök, gépek forgalma, ezzel párhuzamosan a használt piac is folyamatosan bővül. A nagyobb gazdaságok és a pályázatok nyertesei az új eszközöket keresik, míg a kisebb gazdaságoknak inkább a másodpiac a realitás.

Még mindig nő az agrárlízing

Rekordösszeggel zárta a múlt évet a magyar lízingpiac. A teljes lízingpiacot érintő erőteljes növekedés az egyes szegmenseken belül eltérően érvényesül. Az agrárlízing piacán nem növekedett ilyen látványosan a kihelyezés, de szégyenkezésre így sincs ok.

Még Új-Zélandon is keresettek a szlovén SIP termékei

A korábbi állami vállalatból privatizált vállalkozás egyre sikeresebb a világpiacon. Árbevételük 20 százaléka származott a hazai piacról, 80 százalékát az export tette ki. Legfőbb piacaik az Alpok-beli országok, Ausztria és Svájc, ezen kívül még Új-Zéland.

Meghatározó talajvédelem

A talaj védelme egyre fontosabb a gazdálkodó számára is, de a jövőbeni támogatások elemeként sem elhanyagolható. Az EU-ban is napirenden van ez a téma.