Back to top

A magyar piacot készül lefedni a BERKO

Saját gyártású, kiváló ár-érték arányú gépekkel igyekszik megfogni a gazdákat a vajdasági székhelyű BERKO az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n. A távol-keleti piacokon is jelen lévő cég terve, hogy egész Magyarországon elérhetők legyenek gépeik.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow szervezői idén minden eddiginél több látogatóra számítottak: a visszajáró vendégek mellett ezúttal a korábbiaknál is nagyobb számban érkeztek a rendezvényre az agrárpálya iránt nyitott fiatalok, valamint a határainkon túlról érkező gazdálkodók is. A HUNGEXPO Budapesti Vásárcsarnok éppen ezért a külhoni magyar területekről érkező látogatók találkozási helyeként is szolgál ezekben a napokban.

Ezt erősítette meg lapunknak Horvát Király Andrea, a vajdasági székhelyű BERKO ügyvezető igazgatója is. Megtudtuk tőle, idén először vesznek részt a rendezvényen önálló kiállítóként, mindez pedig rendkívül jó döntésnek bizonyult részükről.

„Nemcsak magyarországi, hanem felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági gazdák is látogatják a standunkat, illetve alakítanak ki kapcsolatokat itt”

– mondta Horvát Király Andrea, aki hangsúlyozta, hogy cégük számára is rendkívül fontos, hogy személyesen kapjanak visszajelzést a különböző országok gazdálkodóitól. „A sorközművelő kultivátorainkkal kapcsolatban például a kedvező árat és a masszív felépítést hangoztatják a látogatók” – folytatta a cég ügyvezető igazgatója. Megtudtuk tőle, a BERKO márka 1987-ben alakult meg; a cég kezdetben szerszámgépek készítésével foglalkozott, idővel pedig a mezőgazdasági gépek gyártásával bővült a portfólió. Gépeket mostanra számos helyen forgalmazzák: jelen vannak az Európai Unió, illetve a szovjet utódállamok piacain, valamint a Közel-Keleten is.

„Főbb termékünk a vontatott csőtörő betakarítógép, rendelkezünk sorközművelő kultivátorokkal, gyűrűs hengerekkel, különböző földmegmunkáló gépekkel” – magyarázta Horvát Király Andrea, hozzátéve, hogy forgalmaznak vetőgépeket, ültetőgépeket és permetezőgépeket is. Mint mondta, a saját termékeiket a vajdasági telephelyükön gyártják.

Természetesen Magyarországra is szállítanak gépeket, s mint megtudtuk, elsősorban partnerkeresés céljából vesznek részt az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n, annál is inkább, mivel Magyarország egész területét szeretnék lefedni eszközeikkel. Mindemellett céljuk az is, hogy hazánkban alapítsanak céget, ezáltal is egyszerűsítve az uniós piacok irányába történő szállítást. „Eddig a magyarországi kiállítások közül az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon láthatta a közönség a gépeinket, idén azonban a Bábolnai Gazdanapokon is szeretnénk részt venni” – tette hozzá a BERKO ügyvezető igazgatója.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Jelentős áremelés jöhet a fuvarozóknál

A mikro- és kisvállalkozások után már a közepes és a nagyvállalatok is bajban vannak az önköltséget sem fedező alacsony fuvardíjak miatt – mondta az InfoRádiónak a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára. Karmos Gábor hozzátette: ezért két számjegyű, körülbelül 10-20 százalékos fuvardíj emelésre lenne szükség.

Megújuló Valtra traktorszériák

Az AGCO konszernhez tartozó finn traktorgyártó a Valtra, ebben az évben az N-, T- és S szériájú traktorainál áttér a Tier 5/Stage V normás motorokra, ezzel a legszigorúbb füstgáztisztasági követelményeket képes teljesíteni.

Fagykár és aszály a Délvidéken

A március utolsó hetében jelentkezett -6-8 Celsius-fokos fagy felkészületlenül érte a délvidéki gyümölcstermelők többségét. Elmaradt a nagyszülők idejében még rendre elvégzett füstöléses védekezés.

Elő a naptárral: közeleg az év legnagyobb ökoturisztikai programja!

Javában zajlanak az előkészületei a Magyar Nemzeti Parkok Hete programjának, amelyen várhatóan idén is tömegek vesznek majd részt. Utánajártunk, mire számíthatnak azok, akik hazánk különleges természeti értékei közt szeretnék eltölteni szabadidejüket.

Két évtizede együtt a korszerű mezőgazdaságért

Húsz esztendeje, azaz 1999. május 19-én alakult meg a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége. Jubileumi közgyűlésüket április 17-én Gödöllőn, a SZIE Gépészmérnöki Karának Tudástranszfer Központjában tartották.

Tovább növelte teljesítményét a német mezőgépipar

A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen – évenként 9,6 százalékkal – növelte a termelését. Tavaly 8,628 milliárd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket.

Folytatódott a termelői árak drágulása

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatója szerint februárban – 2018 második havához viszonyítva – a vágójuh kilónkénti ára 23 forinttal nőtt, a vágómarháé viszont 42, a vágósertésé 13, a vágóbaromfié pedig 4 forinttal olcsóbb lett. A nyerstejért ugyanannyit, az étkezési tojásért 1 forinttal fizettek kevesebbet, mint az elmúlt évben. A gabona 14,8 százalékkal került többe.

Nagyon megugrottak a sertésárak

Négy héttel ezelőtt jelentős felvásárlási áremelkedés indult a vágósertés-piacon. A 11. héten a kilogrammonkénti átlagár még 347,10 Ft volt, ami a 12. héten 2 Ft-tal, a 13. héten 17,50 Ft-tal, a 14. héten pedig példátlanul magasan, 28,40 Ft-tal, 395 Ft-ra drágult. Négy hét alatt ez közel 50 forintos árnövekedés! Természetesen mindezt persze nagy örömmel nyugtázzák a termelők.

Élénkülő agrárkapcsolatok Szerbia és Magyarország között

Kétoldalú egyeztetést folytatott Nagy István agrárminiszter Goran Trivan, szerb környezetvédelmi miniszterrel, valamint Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási miniszterrel az ötödik Magyar - Szerb Kormányzati Csúcstalálkozón, Szabadkán.

Európa legnagyobb testű röpképes madarait védelmezik az Alföldön

A Magyar Mezőgazdaság hetilap következő számában, a Zöld Mező rovatunkban a többi közt a hazai túzokvédelem történetéről és érdekességeiről is beszámolunk. Következzék egy kis ízelítő a cikkből: