– Balatonalmádiban dolgozom magánvállalkozóként. Onnét járok fel kiállítani. Látják termékeimet, visznek névjegykártyáimból, elmesélem a hordókészítés metódusait az érdeklődőknek. Kifogástalan lehetőség reklám szempontjából – meséli Hegedüs Kornél. Budapesten a Budai várnegyedben a Sándor-palota előtti virágedények az ő nevéhez fűződnek. Ezen kívül készít még 1000 literig kézi fafaragásos hordókat, szauna- és szüreti kádakat is, de fahajó javítást is vállal.
– Minden egyes hordót úgy készítem, mintha magamnak készíteném. A baj csak az, hogy így nem leszek milliomos. Számomra a minőségi munka prioritást élvez. Nem véletlenül vállalok minden egyes munkám után 10 év garanciát.
Így a későbbiekben a hordó nem tud kiszáradni, csak abban az esetben, ha a hordó alját kiszedjük, a dongákat pedig újra legyaluljuk.
Elmondása szerint a nagyobb hordókészítő cégek mellett akadnak még kádármesterek az országban, bár egyre kevesebben.
– Lényegében a hordónak nem kívülről kell gyönyörűnek lenni, hanem belülről. Én lassú tüzeléssel dolgozom, 5-6 óra is lehet egy tüzelés a hólyagmentesség érdekében. A gyorstüzelés esetében is hólyagmentes lesz, viszont 3 év múlva elkezdenek törni a dongák, amíg az én tüzelési eljárásommal a hordó belseje örökre hólyagmentes marad.