0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Traktorokkal torlaszolták el a főutakat a görög gazdák

A görög gazdák egy országos szintű megmozdulás keretében tüntettek, és számos főbb útvonalat le is zártak. A követelések között szerepel az üzemanyagárak és a termelés költségeinek csökkentése, egy jobb adózási rendszer, és alacsonyabb társadalombiztosítási járulékok.

A megmozdulások hétfő reggel kezdődtek, amikor több száz gazda gyűlt össze a Thessaly tartományban lévő Nikeaban, és lezárták az Athén és Thessaloniki közötti főutat a GreekReporter szerint.

A nap folyamán több, mint 500 traktorral alakítottak ki blokádokat Larissa, Volos, Trikala és Karditsa városok főutcáin.

Görögország Makedónia tartományának központi részein is gyülekeztek az elégedetlen gazdák, Veria, Naoussa, Florina, Pella és Serres városokban is. Veriában ráadásul az összegyűjt farmerek azzal fenyegetőztek, hogy lezárják az Egnatia autópályát, mely Thessalonikit köti össze Kelet-Makedóniával.

A florinai régióban a gazdák Amynteo közelében, Antigonoban rakták le a traktoraikat. A serresi rendőrségnek sikerült megállítaniuk egy csapat farmert, mielőtt elérték volna Promachonas régiót, így megakadályozták, hogy a görög-bolgár határ teljes blokád alá kerüljön.

Forrás: greece.greekreporter.com