0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mobil fertőtlenítő kapu – gyors és biztonságos

A tavalyi hannoveri EuroTier kiállításon mutatták be a gyorsan felállítható (mobil) talajfertőtlenítő kaput, amellyel az állattartótelepre vagy a vágóhídra be- és kihajtó állatszállító járművek fertőtlenítése gyorsan és automatikusan végezhető el.

A 3,74 méter széles és 4,5 méter magas 50 milliméter átmérőjű alumíniumcsövekből és 29 db szórófejből felépülő kapun áthaladó járművek fertőtlenítő oldatos mosásban részesülnek, a hazai gyakorlatban is elterjedt fertőtlenítő lagúnán történő áthaladással szemben, amely csak a kerekeket képes fertőtleníteni.

Amennyiben a jármű vagy járműszerelvény mellső kereke eléri a talajra fektetett csövön elhelyezett áthajtó rámpát, azonnal működésbe hozza a permetező berendezést,

amely egy nagy szállítási teljesítményű szivattyúból és 1000 literes permetlé tartályból áll, amiben fertőtlenítő oldat található.

A fertőtlenítőkapu távirányítóval is működtethető, a jármű vezetője vagy a felügyeletet ellátó személy által. A lecsurgó permetlé a padozatról egy tartályba gyűlik össze. A berendezés permetlé felhasználása 2 km/h áthaladási sebesség mellett 0,4 liter/m2. Egy-egy jármű szerelvény (traktor+pótkocsi), vagy tehergépkocsi fertőtlenítéséhez átlagosan 100 liter fertőtlenítő folyadékot használ fel a berendezés.

Az 1000 literes permetlétartály 10 szerelvényhez elegendő fertőtlenítő szert tartalmaz, amely szükség szerint utántölthető,

vagy további tartályok telepíthetők mellé. A berendezés bekerülési költsége kiépítéstől függően 3950–5400 euró között változik.

Forrás: Profi 2018/11/Magyar Mezőgazdaság