0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Több telephelyre kiterjedő klímavezérlés okostelefonról

A sertéstenyésztésben már jó ideje megfigyelhető a koncentráció, egyre nagyobb telephelyek, létesülnek világszerte, melyek üzemeltetése, ellenőrzése digitalizáció nélkül már szinte lehetetlen.

A több nagy épületből álló gazdaságok, illetve a számos telephellyel rendelkező vállalkozások modernizálásához kínál segítséget a dán KJ Klimateknik vállalat legújabb fejlesztése, az Odin, melyet az elmúlt év végén mutattak be az Agromek szakkiállításon.

A szakmai díjban részesült innovatív technológia lehetővé teszi, hogy az állattartó épületek klímaszabályozását teljes mértékben egy okostelefonról, illetve egy személyi számítógépről lehessen vezérelni.

Az Odin az első klímavezérlési rendszer a piacon, mely egy központi irányítóegységből, illetve több, az istállótermekben és egyéb helyiségekben felszerelt alegységből áll. Használata a vezető számára lehetővé teszi, hogy bármilyen messze is van a telephelytől, minden paramétert a telefonján keresztül le tudjon olvasni, illetve szabályozni is képes legyen, ha ezt szükségesnek találja, ami nagy biztonságot és rugalmasságot ad számára.

A rendszer szóbeli riasztásokkal is figyelmezteti a felhasználót az esetleges rendellenességekre a hiba helyének pontos azonosításával. Három felhasználói szint van, a vezetőnek lehetősége van arra, hogy hozzáférést adjon a rendszer különböző területein dolgozó munkatársai számára is a beavatkozásra, miközben ő maga megtartja a teljes ellenőrzést és áttekintést. Azt, hogy a felhasználók mely paramétereket állíthatják át, pontosan szabályozható.

A beérkező adatok naplózásra kerülnek, beleértve azt is, hogy melyik felhasználó változtatta meg, és amikor az Odin több különálló üzemi egység vagy telep felügyeletét is lehetővé teszi, a rendszert adatmegosztási funkcióval is ellátták, ami a fejlesztő cég szerint tovább javíthatja a klímaszabályozás költséghatékonyságát. Az új klímaszabályozási rendszer számos egyedi megoldásokat kínál a felhasználóknak, és nem mellesleg a gyártó szerint a telepítési költségeket jelentősen, 40 – 50% csökkenteni tudták más, ismert rendszerekhez képest. Vonatkozik ez a kábelek és a munkaidő költségeire egyaránt.

 

 

Forrás: kj-klimateknik.dk